שמחון הביע תמיכה בקידום הצעת החוק לסבסוד משכנתאות ואמר: "אני מקווה שההצעה כן תעלה". לדבריו, הביקורת הכלכלית שמושמעת כיום כלפי המהלך מזכירה לו את הביקורת שהופנתה כלפי מדיניות הממשלה בתקופת הקורונה: "אני זוכר שאמרו לי שלא מכירים כלכלן רציני אחד שדוחף למדיניות שדחפתי בקורונה. ועובדה שהיום יגידו כלכלנים רציניים שהמדיניות שלנו בקורונה הייתה טובה מאוד".
בהתייחסו לטענות שלפיהן סבסוד המשכנתאות נועד להיטיב בעיקר עם הציבור החרדי, אמר שמחון כי הנתונים אינם תומכים בכך. לדבריו, החרדים צפויים לקבל "משהו כמו 17 אחוזים", בעוד שחלקם באוכלוסייה הוא כ-14 אחוזים. "אז זה לא בשביל החרדים", אמר. לדבריו, "77 אחוז מהנהנים מהדבר הזה הן משפחות בגילי 45-30 כששני בני הזוג עובדים, מעמד בינוני אמיתי. אלה שנמצאים באמצע, בעיקר עשירונים 7-4". הוא הוסיף כי לדעתו "יש לזה עוד סיכוי".
בהמשך מתח שמחון ביקורת חריפה על מדיניות בנק ישראל. לדבריו, "בנק ישראל קנה דולרים כדי להחליש את השקל", אך כתוצאה מכך נוצר הפסד של 30 מיליארד שקל. "לבנק ישראל יש מכונה להדפסת כסף, והוא מופסד 30 מיליארד שקל. זה רק בגלל מדיניות מאוד כושלת בקנייה של דולרים", אמר. לדבריו, "הדרך היחידה היא על ידי הפחתה משמעותית בריבית. בנק ישראל פספס וזה חבל ועולה לנו המון כסף".
על תקציב הביטחון והשלכות המלחמה אמר שמחון כי אף שהתקציב גבוה, אין מדובר במשבר מאקרו-כלכלי. "לפני 20 שנה החלק של תקציב הביטחון בלי מלחמה היה יותר גבוה", אמר. לדבריו, התוצר הישראלי צמח במהירות ולכן גם העלייה בתקציב הביטחון אינה מציבה את המשק בפני שוק. "הייתי רוצה שנצליח להוריד מיסים כדי להגדיל צמיחה, אבל זה לא שהמשק עומד בפני משבר", אמר.
לדברי שמחון, הוצאות הביטחון הגבוהות אינן צפויות להימשך לאורך זמן. "אני לא חושב שהוצאות הביטחון האלה הולכות להימשך. אני מכיר את התוכניות, והצבא - זה יהיה מספר גבוה. גם משרד האוצר מסכים עם זה", אמר. הוא הוסיף כי "מוסכם על כל הגורמים שב-2027 הוצאות הביטחון יהיו נמוכות משמעותית". שמחון השווה את מצב ישראל למדינות אחרות ואמר: "אנחנו מדינה במלחמה; צרפת, אנגליה, ארצות הברית ואיטליה לא במלחמה - והמצב שלהן יותר גרוע".
בנושא החינוך החרדי אמר שמחון כי "יש אור בקצה המנהרה". לדבריו, זרם החינוך הממלכתי-חרדי, שהוקם לפני יותר מעשור אך התקשה להתרומם, נמצא בשנים האחרונות בצמיחה. "ב-2021 זה היה 4 וחצי אחוזים, והיום 11 אחוזים", אמר.
שמחון הוסיף כי הוא מאמין בתהליכים המתרחשים בחברה החרדית: "אנחנו רואים אותם בחברה החרדית ובמציאות. אני מאמין שהדברים הנכונים יקרו. הרבה קורה מתחת לרדאר". לדבריו, "ראש הממשלה לא רוצה להיכנס לעימות חזיתי, אבל התהליכים הם חיוביים ואני מקווה שהם יצליחו".