בקבוק בנזין על השולחן
בעקבות הצבת המיצג ביקש משמר הכנסת להוציא את אנשי "עד כאן" מהדיון. בארגון מחו ואמרו: "מי שמניח בקבוקי בנזין לעסקים לא נעצר, אבל אותנו מבקשים להוציא מהדיון. זה סמל הניתוק".
"שאשלח 100 עובדים הביתה?"
מושיקו סגל, בעלי חברת ההסעות, פנה לחברי הכנסת בזעקה: "המדינה לא העניקה לי ביטחון. קיבלתי מכתב שהפוליסה שלי מבוטלת ב-21.5. מה אתם רוצים? שאסגור את העסק? שאשלח מאה עובדים הביתה? אני לא רוצה לשלם פרוטקשן".
"משרד האוצר משלם פרוטקשן"
לדבריו, ארגון "עד כאן" קם סביב שלושה עקרונות: "אנחנו לא משלמים, אנחנו בפנים גלויות וביחד". הוא תיאר התארגנות אזרחית רחבה: "באים אלינו חרדים מצפת, אנשים מראש פינה, מהקיבוצים וממטולה. זה סרטן עם גרורות וכולם מפחדים". בן עמי טען כי תושבי הצפון חשים נטושים גם מול מערכת האכיפה. "יש שם שוטרים טובים, אבל זה לא מספיק. אני רוצה לראות פרקליטות חזקה שלא עושה עסקאות טיעון ושופטים שלא מפחדים. אין פה משפחה שלא חיה תחת החשש הזה".
עוד סיפר כי גם חברות הביטוח נסוגות מהאזור: "אין פה ביטוח. משפחת סגל איבדה שלושה אוטובוסים וחברת הביטוח הודיעה שהפוליסה מבוטלת. המשמעות היא: לך תשלם, כי המחבל יבטח אותך". לדבריו, תחושת אובדן המשילות קשה אף יותר מהמצב הביטחוני בגבול הצפון. "חיזבאללה? שם לפחות יש מדינה ומערכת שעובדת בשבילך. פה אתה לבד. אתה קם בבוקר ותלו לך רימון על הדלת, ואתה מבין שאתה מאוים ואף אחד לא באמת מגן עליך".
בסיכום הדיון אמר ליברמן כי "טרור פלילי הופך לטרור חבלני", ודרש פתרון מיידי לחברת סגל עוד לפני פקיעת הביטוח. "אם המדינה לא מספקת ביטחון, המינימום הוא פיצוי ושיפוי. אדבר עוד היום עם החשבת הכללית. חייב להיות פתרון מיידי".
ניסים סרוסי, יו"ר ארגון חברות ההסעה מסר: "חברת הביטוח אומרת 'אנחנו יכולים" ואת הגישה הזאת צריך לגדוע. שילמנו ביטוח לכל השנה, ופתאום בגלל אירוע פרוטקשן מחליטים להפסיק ביטוח תוך 21 יום? אם הסיכון עלה, שהחברות יתארגנו ביניהן לכיסוי משותף כמו ב'פול', או שהמדינה תתערב ותספק ביטוח ממשלתי כפי שקיים לנזקי טרור."