בנק לאומי ובנק מזרחי טפחות פרסמו אתמול (שלישי) את הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של 2026, והשלימו את פרסום דוחות חמשת הבנקים הגדולים. הבנקים הציגו ברבעון האחרון ירידה ברווחים, והדבר ניכר גם בירידות השערים במניות הבנקים בימים האחרונים.
לאומי מציג את יחסי היעילות הטובים ביותר (29.1%) במערכת. הבנק יחלק דיבידנד בסך 1.3 מיליארד שקל, שהם 55% מהרווח: 970 מיליון שקל במזומן, והיתרה ברכישה עצמית של מניות. תיק האשראי של הבנק גדל ב-5.4% וסייע בקיזוז הירידה ברווחים. פיקדונות הציבור זינקו ב-16.5% ל-695 מיליארד שקל, השיעור הגבוה במערכת.
מהנתונים עולה כי ברבעון הראשון ביצע הבנק שתי הנפקות בין לאומיות: ב-15 בינואר גויסו 750 מיליון דולר ממשקיעים זרים בהנפקת כתבי התחייבות נדחים CoCo. ב-28 בינואר גויסו 700 מיליון דולר בהנפקה פרטית בין לאומית של אגרות חוב.
משה לארי, מנכ"ל מזרחי טפחות: "הצלחתו של הבנק לסיים את הרבעון הראשון של השנה עם רווח של קרוב ל-1.25 מיליארד שקל ותשואה להון של 14.1% מהווה הישג ראוי לציון, שנזקף לזכותם של העובדים המסורים. התוצאות משקפות את הצלחתו של הבנק לשמור על תנופת הצמיחה".
עוד אמר לארי כי "הגידול באשראי מגלם בתוכו צמיחה מואצת באשראי לסגמנטים העסקיים השונים, בהתאם ליעדי התוכנית האסטרטגית של הבנק. הודות להמשך תנופת הצמיחה מזה, ושליטה בהוצאות מזה, מציג הבנק ברבעון הראשון יחס יעילות איכותי של 38.1%".