"ריבית קבועה של 6% לשנה": ההצעה האטרקטיבית לפיקדון של הבנק הדיגיטלי

רוב הרווח מתקזז עם מענקי העברת החשבון שמציעים הבנקים המתחרים | בכל מקרה, שווה לבדוק את החלופה של קרן כספית

יהודה שרוני צילום: ראובן קסטרו
עקבו אחרינו
מנכ"ל "ONE ZERO" אייל גפני
מנכ"ל "ONE ZERO" אייל גפני | צילום: ONE ZERO

לפי חישובי הבנק, מדובר בהטבה של 3,000 שקל לפני מס, בהשוואה לפיקדונות בבנקים האחרים. נשאלת השאלה אם אכן מדובר במציאה, או שיש גם אותיות קטנות שהופכות את העניין לפחות משתלם.

מבדיקת "מעריב" מתברר שהפיקדון סגור לשנה ואינו נזיל. חלופה נוחה יותר לפיקדון כזה היא קרן כספית. סביר שהריבית בה נמוכה יותר והרווח חייב במס של 25%, בהשוואה ל־15% בפיקדון, אולם הכסף נזיל וניתן למשיכה בכל עת לבחינת חלופות השקעה אחרות.

יתרה מזאת, הבנק הדיגיטלי מתנה את קבלת הריבית הנדיבה על הפיקדון בהעברת משכורת חודשית של לפחות 10,000 שקל בקוד מס"ב (מרכז סליקה בנקאית), ובתנאי שההעברה תהיה בתוקף לפחות לתשעה חודשים ממועד ההעברה.

כמו כן, הלקוח מתחייב לבצע חיובים חודשיים של לפחות 2,000 שקל בכרטיס האשראי של ONE ZERO. לקוח שאינו עומד בתנאים אלה יוכל להפקיד את הכסף בפיקדון רגיל בריבית שנתית של 3.75%. ריבית כזאת כבר מוצעת בבנק הפועלים ובבנק לאומי.

בכל מקרה, מענקי העברת חשבון מוצעים גם בבנקים אחרים והכסף מופיע ישירות בחשבון העו"ש ולא בריבית הפיקדון. מענק ההעברה בלאומי עומד על 1,800 שקל ובבנק הפועלים על 1,500 שקל. המענק אינו מותנה בפתיחת פיקדון.

אם כן, פערי הריבית בין ONE ZERO לבנק לאומי עומדים בפועל על 2%, שהם 2,000 שקל, והם מתקזזים, כאמור, כמעט במלואם, עם המענק שמציעים בלאומי, בסך 1,800 שקל. בנוסף, רמת הביטחון - שלא לומר השירות (גם ברמת הסניפים) בלאומי ובפועלים גבוהה משמעותית בהשוואה לבנק הדיגיטלי.

ב־ONE ZERO מציינים עוד כי לקוחות המעבירים חשבון ומשתמשים בכרטיס האשראי נהנים גם מחבילת הטבות הכוללת 0% עמלת המרת מט"ח בעסקאות בכרטיס ובחשבון, פטור מעמלות המרת מט"ח והעברות מט"ח, וחבילת מסחר הכוללת עד עשר פעולות קנייה ומכירה של ניירות ערך ללא עלות. אלא שהטבות דומות בניהול חשבון העו"ש קיימות בבנק הבינלאומי ובבנק לאומי. לסיכום, ההטבה המוצעת ב־ONE ZERO נראית אטרקטיבית מאוד במבט ראשון, אולם, כמו תמיד, רצוי לקרוא קודם את האותיות הקטנות.

תגיות:
ריבית
/
בנק דיגיטלי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף