ברקע ההחלטה על הקמת שדה תעופה חדש בישראל, במשרד התחבורה פרסמו היום (ראשון) כי הושלם פרויקט שדרוג ופיתוח רחבות החנייה בשדה התעופה ראש פינה.במשרד הוסיפו ואמרו כי במסגרת הפרויקט, ביצעה רשות שדות התעופה תכנון מחודש של רחבות החניה, אשר הגדיל את מספר עמדות החנייה למטוסי התעופה הקלה מ 12 עמדות ל- 26 עמדות.
במשרד עוד אמרו כי מדובר ב"מהלך משמעותי שישפר את היכולת המבצעית ואת רמת השירות למשתמשי השדה", והוסיפו כי הפרויקט כלל ריבוד מחודש של הרחבות, סימון העמדות בהתאם לסטנדרטים בינלאומיים, הסדרה של עמדת תדלוק למטוסים וכן הסדרה של עמדת תספוק ייעודית עבור טייסת הכיבוי למקרה חירום.
כזכור, המהלך יצא לפועל כאשר ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה בחודש מרץ בשנה שעברה את נוסח הצעת החוק להקמת שדה תעופה בינלאומי בנבטים, במהלך שמסמן צעד משמעותי בדרך ליישום ההחלטה הלאומית להקים שדה תעופה משלים לנתב”ג בנגב. הצעת החוק צפויה לעלות לקריאה ראשונה במליאת הכנסת בתוך שבועות ספורים, כאשר היוזמים מדגישים כי מדובר בהסכמה רחבה החוצה מפלגות ומגזרים.
מטה התושבים “הנגב ממריא מנבטים” בירך אז על ההתקדמות: “זהו הישג משמעותי למאבק שלנו. אישור ועדת הכלכלה את נוסח החוק הוא הוכחה לכך שהמאבק שלנו עובד. אנחנו מובילים מהלך היסטורי לחיזוק הנגב, פיתוחו הכלכלי ויצירת אלפי מקומות עבודה”, מסרו במטה.