בפתח דבריה כתבה בן נעים בפוסט: "זוכרים את השעשועון ״מי רוצה להיות מיליונר״? לצעירים שבכם זה כבר יותר מוכר מ״מקבילית המוחות״ של הפוסט הקודם. אגב, הופתעתי לגלות שרק מתמודד אחד בתכנית הזו בישראל זכה במיליון. לפני מס. אבל מסתבר שיש דרכים הרבה יותר קלות. בלי מס. תכף תבינו. השבוע נסגרה הגרלה נוספת של דירות למכירה בסבסוד ממשלתי. פעם קראו לזה ״מחיר למשתכן״ והיה גם ״מחיר מטרה״, ו״מחיר מופחת״. היום זה נקרא: ״דירה בהנחה״. אולי עם קריצה מסוימת לכלכלנים. אתם יודעים, כשאנחנו לא יודעים משהו, אנחנו מניחים".
בהמשך דברים של בן נעים, היא פירטה את הנתונים הבכירה, ודיברה גם על עשרות אלפי הדירות המוצעות למכירה בשוק החופשי. "לפי נתוני משרד השיכון, כ-115 אלף נרשמו להגרלה. יתמודדו על כשמונת אלפים דירות. זה כאשר יותר מ-80 אלף דירות חדשות עומדות למכירה בשוק החופשי. השבוע גם גילינו שרבע מהן כבר הושלמה בנייתן. והקונים לא באים. עם רמות המחירים בשוק החופשי צריך כנראה באמת להיות מיליונרים כדי לקנות אותן. יש מיליונרים בקהל? תתפלאו, אבל בלי ששמתם לב, ״נולדו״ בישראל בשנים האחרונות לא מעט מיליונרים צעירים. זוכי מחיר למשתכן. חזרנו אל ראשוני הזוכים בתכנית הזו - בלוד, אפריל 2016. המועד בו חתמו על חוזי הרכישה", כתבה.
עוד כתבה בן נעים בפוסט: "באפריל 23׳ הוסרה החסימה על מכירת הדירות בפרויקט. חמש שנים לאחר שקיבלו את המפתחות לדירה. בשתי סקירות שפרסמנו בעבר, האחרונה שבהן בפברואר 24׳, בדקנו מה קרה שם בשנה הראשונה לאחר שהשתחררה החסימה. התברר אז שכ-12% מהזוכים שם כבר מכרו את הדירה. חזרנו כעת לבדוק מה התחדש שם בשנתיים שחלפו מאז. תזכורת קצרה לפני כן. מה לא עברנו בשנתיים האחרונות? שתי מערכות מול איראן, ריבית שעדיין גבוהה, שוק יד שניה שממשיך לדשדש והקושי של הקבלנים למכור דירות הולך וגדל".
"בלוד זה בולט אפילו יותר. כתבתי על זה כאן לא מזמן. מכירות קבלנים שלא עוברות את ה-30 דירות בחודש. תזכרו את המספר הזה לפני שתציצו בתרשים מטה. כעת נניח, כן, שזוכים נוספים במחיר למשתכן בלוד מעוניינים למכור את הדירה. אז אם כשנה לאחר הסרת החסימה, כ-12% מהזוכים מכרו את הדירה, חלקם כנראה חיכו בקוצר רוח לאותו הרגע בו ״ישתחרר הפקק״, על כמה יעמוד שיעור זה בשנתיים שחלפו מאז?", הוסיפה.
בן נעים הוסיפה עוד ופירטה בפוסט שכתבה: "43%. כן, 43% מזוכי מחיר למשתכן בלוד, שנכנסו לדירתם החדשה ב-2018, כבר הספיקו למכור את הדירה. במספרים זה 150 מוכרים, מתוך כ-340 זוכים. לזה צריך להוסיף עוד 13 זוכים שרכשו כבר דירה אחרת, ובכוונתם למכור את דירת "מחיר למשתכן". אתם כבר מכירים, רוכשי "דירה בהמתנה". אם לא ימכרו במועד שנקבע, יחויבו במס כמשקיעים. זה המקום להזכיר שהדירות שרכשו בסבסוד ממשלתי, מרביתן בנות ארבעה חדרים. גדולות מספיק כדי שהזוגות הצעירים לא ייאלצו לעבור לדירה גדולה יותר תוך כמה שנים. אלא אם כן ממילא עשו לביתם. כעת הביטו בתרשים מטה".
לסיום, כתבה: "רואים את שני הקווים? הרווח ביניהם הוא הרווח של הזוכים. בממוצע, רווח נומינלי של 1.2 מלש"ח, במונחים ריאליים זה אמנם פחות, אבל לא שיש להם באמת סיבה להתלונן. תשאלו, מה הם עשו עם הכסף הזה? מרביתם נעזרו בו לממן את רכישת הדירה הבאה שלהם. במחיר חציוני של 2.9 מלש"ח. אם תהיתם, המחיר החציוני של דירה שנרכשה בישראל בשנת 25 בשוק החופשי, עמד על 2.2 מלש״ח. עכשיו אתם מבינים מהיכן הביאו את ההפרש. אז האם ניתן ללמוד מהכמות המרשימה של 115 אלף משקי הבית שנרשמו להגרלה הקרובה משהו על הביקוש לדירות? שאלה טובה. אבל דבר אחד בטוח: מי לא רוצה להיות מיליונר?"