מי שיצחק תשובה חפץ ביקרו: רואה החשבון שמונה למבקר החדש של ישראכארט

משרד דלויט טוש בריטמן אלמגור מצטרף לחברת ישראכארט, לצד סומך חייקין | דלויט מונה לפני חמש שנים למבקר של דלק, לאחר שיצחק תשובה הדיח את משרד E&Y, שצירף לדוחות הערת עסק חי

יהודה שרוני צילום: ראובן קסטרו
עקבו אחרינו
הבעלים של ישראכרט יצחק תשובה
הבעלים של ישראכרט יצחק תשובה | צילום: אבשלום ששוני
2
גלריה

הודעת הצירוף מוזרה. זאת מאחר שבכל השנים האחרונות הסתפקה ישראכרט במשרד מבקר אחד. המבקר הנוסף יביא לגידול בשכר הטרחה למבקרים בסכום הנאמד במיליון שקל לשנה.

אלא שצירופו של משרד דלויט טוש בריטמן אלמגור אינו מקרי. המשרד משמש בחמש השנים האחרונות כרואה החשבון של קבוצת דלק, שידעה בעבר ימים קשים בהרבה. משרד ארנסט אנד יאנג (E&Y), המבקר הקודם של דלק, צירף לדוחות לפני שש שנים - בעקבות הקורונה ולמורת רוחו של תשובה - הערת עסק חי. זה העמיד בסימן שאלה את קיומה ואת יכולת פירעון התחייבויותיה במועד.

הדבר פגע באופן אישי בתשובה. זאת מאחר שסיכן את המשך קיום דלק, בעיקר מול הבנקים הנושים - ובראשם לאומי והפועלים. הנקמה הגיעה "קרה" - שנה מאוחד יותר - כשדלק הודיעה על החלפת משרד E&Y בפירמה המתחרה דלויט.

איתמר פורמן
איתמר פורמן | צילום: ענבל מרמי

בדלק הוסבר אז שמדובר ב"פעולה הנעשית מטעמי רענון ויעילות של הליכי הביקורת". כעת תשובה מכיר תודה למשרד דלויט טוש בריטמן אלמגור, וכאמור מצרף אותו לתיק הביקורת של ישראכרט.

על פי ההערכות, בעוד כשנה ישראכרט תחליט לוותר על הכפילות. דלויט ישמש, בברכתו של תשובה, כמשרד רואה החשבון הבלעדי, ומשרד סומך חייקין ייאלץ לפרוש.

תגיות:
דלק
/
יצחק תשובה
/
ישראכרט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף