גל הפיטורים שוטף את ההייטק - "מדובר במספר שיא"

נתוני האבטלה בענף ההייטק רושמים שיאים חדשים, כאשר למעלה מ־16 אלף עובדים נרשמו לאחרונה כמובטלים. מנכ"לית שירות התעסוקה התייחסה למגמה המדאיגה בתוכנית איפה הכסף

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
עקבו אחרינו
הייטק
הייטק | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה
פיטורים ממקום עבודה
פיטורים ממקום עבודה | צילום: אינגאימג

הצורך בהכשרות והסבות מקצועיות

במהלך הריאיון, דוידוב תהתה כיצד שירות התעסוקה מסייע לאותם עובדים מנוסים שאיבדו את מקום עבודתם לטובת טכנולוגיות חדשות. משש השיבה: "בעידן של בינה מלאכותית כולם מוכרחים לעבור שדרוג מיומנויות, וזה לא מדובר רק על ענף ההייטק. התפקיד שלנו הוא להסתכל על שוק העבודה בכללותו, שמשתנה בקצב מאוד מהיר".

הייטק
הייטק | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

עוד הוסיפה מנכ"לית שירות התעסוקה באשר לפעולות האקטיביות של הארגון: "אנחנו עובדים בשיתופי פעולה עם רשות החדשנות, מטה הבינה המלאכותית והתאחדות התעשיינים, ופועלים לשלב אותם בענפים שאינם טכנולוגיים, כמו תעשיות מסורתיות. יש רווח כפול ככל שאותם אנשים ישתלבו שם".

לקראת סיום הריאיון, העריכה משש כי המגמה השלילית טרם הגיעה לסיומה: "אנחנו צופים שתהיה עלייה נוספת בחודשים הקרובים, והיא תלך ותתמתן בהמשך".

תגיות:
אבטלה
/
פיטורים
/
פיטורים במשק
/
בינה מלאכותית
/
הייטק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף