'מותר להכנס לקניון אחרי שבדקנו אותו', בישרו רבני קהילת גור במכתב שהועבר לאנשי הקהילה בערד, 'אבל צריך להיזהר כי יש גם כאלה שאינם אנשי שלומנו' הוסיפו, כלומר אסור לבוא איתם במגע. עד כמה הנחיה כזאת עובדת, אפשר היה לראות למשל ביום שני אחר הצהרים: הקניון היה בתפוסה של בין 2% ל1%. תלוי איך מסתכלים על זה.
"הפסדנו את הקניון, את גני הילדים, מקלטים"
הוא סיפר על מספר חיכוכים משמעותיים שהתרחשו בעיר בשנים עברו שגרמו למתח בין האוכלוסיות: "אני ראיתי את העתיד. ישתלטו על העיר. מי שיכול פשוט עוזב. לתחושתי הם מצרים את צעדי התושבים החילוניים. ככה הפסדנו את הקניון, את גני הילדים, מקלטים ועוד. יש כבר תנועת נגד. אני יצאתי מזה. מפעיל את היקב". י.ב הדגישה גם דברים דומים: "אני מחכה שהילדים יסיימו ללמוד ואצא מכאן. אני לא רוצה שננתק אותם מהסביבה שהם מכירים".
בקליקה של סיון במרכז העיר, התישבו איתה גם חברי המועצה רווית בייליס וניסן בן חמו (ראש העיר הקודם). השיחה הקצרה עם שלושתם נסובה סביב מכתב רבני קהילת גור: "המכתב זכה לתפוצה מטורפת" אמרה בייליס, "ההשפעה שלו תלויה בצבע המשקפיים שמרכיבים. יש טוב ויש לא טוב. זהו מכתב מקפיץ ומעצבן. אבל זאת השפה שלהם. לא מעניין אותם מה אנחנו מקבלים מזה. חייבים לדבר על ההתחרדות של העיר, אחרת היא תמשך ותתרחב".
הם סיפרו על כך שמוזיאון ערד, הוצא מהמקום בו שכן והועבר לתצוגה במקום אחר בעיר: "הוא הוצא מקולנוע הוכמן והמבנה הוגדר לשימור" הסביר בן חמו, "לדעתי המבנה יעבור לחסידי גור. הם שנים אורבים לו ומחכים להזדמנות להשתלט גם עליו". בן חמו שוקל עתה אם להתמודד שוב על רשות העיר: "אני לא אומר כן או לא לבחירות. עשינו כאן תיקון עד לפני שנים. צריך כוח נפשי רב כדי להתחיל מחדש מאפס. אם אראה שהשטח מציג מצב שכדאי להתמודד, אלך על זה".
"ערד לא נגמרה בגלל חסידות גור"
על הבמה בקניון ישבו שניים מבעלי העסקים. אחד מהם פחות מעוניין לשוחח נוכח חילוקי הדעות שיש לו עם הנהלת הקניון בעניין העסק שלו. לחברו יש עמדה נחרצת: "זה קניון פרטי שלהם. הם יכולים לעשות מה שהם רוצים" הוא אמר.
"יש בעיר דברים טובים" אמרה סיון, "יש רשימה של מקומות שהם פתוחים בסוף השבוע". את הרשימה הזאת, היא פרסמה בעמוד הפייסבוק שלה כדי להראות שחוץ מהאוויר הבריא, יש גם מסעדות פתוחות, מקומות לטיפול אישי בריאותי, חומוסיה, חנות בגדי נשים, ג׳ימבורי, חנויות נוחות בתחנות הדלק שבעיר, ואפילו חנויות מזון, ממתקים וסופר מרקטים: "פועלים בעיר גם מקומות תיירות ואירוח, סדנאות אמנים, מעסים והרשימה די ארוכה. ערד לא נגמרה בגלל חסידות גור".
ביציאה מהעיר, שהיתה בעבר גם הכניסה עד שנסלל כביש עם שני מסלולים לכל כיוון, הועמד לפני עשרות שנים עמוד מאבנים גדולות. היציבות שלו היא סמל של יציבות העיר. יציבות שגם טיל איראני שפגע בה, גרם אמנם נזק רב, אבל לא עצר את חיי העיר המשתנים.