טורקיה וסוריה רוצות לעקוף את ישראל - עכשיו מגיעה תוכנית הנגד

חברת נמלי ישראל נערכת להגשת תוכנית להקמת שני נמלים יבשתיים בבית שאן ובעוטף עזה, כחלק ממסדרון הסחר בין הודו לאירופה. ברקע: תוכנית טורקיה וסוריה שעלולה לעקוף את ישראל, והאזהרה מפני חלון הזדמנויות קצר

משה כהן צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
נמל אילת
נמל אילת | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
3
גלריה

בחברת נמלי ישראל הבהירו כי כל אחד מהנמלים היבשתיים ייבנה כמתחם לוגיסטי מתקדם, הפועל כשלוחה של נמל ימי, אך ממוקם בעומק היבשה ומחובר אליו באמצעות תשתיות תחבורה מתקדמות, ובכך מאפשר זרימה מהירה ויעילה של סחורות.

מכולה של צים
מכולה של צים | צילום: רויטרס

בנמל יבשתי מבוצעות פעולות פריקה, אחסון, שחרור ממכס והפצה של סחורות, באופן שאמור להפחית עומסים מנמלי הים, המוגבלים בשטחם ומיועדים בעיקר לטעינה ולפריקה של סחורות. בחברת נמלי ישראל ציינו כי מודל הנמל היבשתי מיושם בהצלחה בנמלים רבים בעולם, בהם דואיסבורג שבגרמניה, המשמשת כמרכז לוגיסטי המחובר לנמלי רוטרדם ואנטוורפן.

בארה"ב פועלים נמלים יבשתיים, בין היתר, בטקסס ובג'ורג'יה, בעוד שבהודו ובסין פותחו רשתות נרחבות של נמלים יבשתיים כחלק ממערך סחר מתקדם. במקביל לניסיון לקדם תוכנית להקמת הנמלים היבשתיים, יוקמו צוותי עבודה בינלאומיים, שיתכנסו אחת לחודשיים.

הפורום כולל נציגים מישראל, ארה"ב, יוון, האיחוד האירופי וירדן, לצד נציגי חברות ספנות, נמלים וגופים עסקיים. המשתתפים הדגישו את הצורך בפעולה בינלאומית מהירה ובשיתוף פעולה בינלאומי, כדי להבטיח את מקומה של ישראל כצומת סחר אסטרטגי בין אסיה לאירופה.

יו"ר חברת נמלי ישראל, שהודיע על הגשת תוכנית להקמת נמלים יבשתיים בארץ, ציין כי התוכנית נועדה להניח את התשתית להפיכתה של ישראל לצומת סחר אסטרטגי בין אסיה לאירופה, באמצעות חיבור נמלי הים, רשת מסילות הרכבת והמרכזים הלוגיסטיים.

נמל חיפה
נמל חיפה | צילום: שרון לייבל

עם זאת, מדובר בפרויקט מורכב, הכולל יצירת תשתיות של רכבות ונמלים יבשתיים, בהשקעות עתק, לאחר הליכי תכנון מאתגרים במדינות שונות.

תגיות:
סחר חוץ
/
בית שאן
/
עוטף עזה
/
חברת נמלי ישראל
/
ייצוא סחורות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף