לפי בלומברג, הרכישה נועדה לחזק את פעילות החומרה הקוונטית של אינטל ולהקל על השימוש במוצריה במחשבים קוונטיים. קלאסיק מאפשרת ללקוחותיה, ובהם BMW ו-AT&T, לפתח קוד שאפשר לבדוק ולהריץ על סוגים שונים של חומרה קוונטית, וכך לבחון אם הטכנולוגיה עשויה לסייע לפעילותם בלי להתחייב מראש לחומרה של יצרנית מסוימת.
"שילוב הכוחות עם קלאסיק הופך את קבוצת המחשוב הקוונטי של אינטל לעסק המספק מערך מלא של חומרה ותוכנה למחשוב קוונטי", אמר מנכ"ל אינטל ליפ-בו טאן. ההודעה על הרכישה מגיעה לקראת פרסום דוחות אינטל לרבעון השלישי ביום חמישי. קלאסיק הוקמה ב-2020, גייסה עד היום יותר מ-200 מיליון דולר ומעסיקה כ-130 עובדים. החברה מספקת ללקוחותיה גם כלי בינה מלאכותית ייעודיים, המסייעים להם לבחון את התועלת האפשרית של מחשוב קוונטי עבורם. גם לאחר הרכישה היא תמשיך לסייע בפיתוח קוד הפועל על חומרה של יצרניות שונות, לרבות מתחרותיה של אינטל.
מחשוב קוונטי מנצל תכונות של חלקיקים תת-אטומיים כדי לבצע חישובים מסוגים מסוימים במהירות שעשויה לעלות על זו של מחשבים רגילים. התחום מושך עניין מצד חברות הטכנולוגיה הגדולות, אך עדיין נמצא בשלבים מוקדמים של חיפוש יישומים מסחריים. מורכבות החומרה היא אחד המכשולים להפעלתו בהיקף רחב.
אינטל פועלת כבר יותר מעשור כדי לתרגם את יכולות ייצור רכיבי הסיליקון שלה לפעילות בתחום הקוונטי. היא מתמקדת בטכנולוגיה של קיוביטים המבוססים על ספין, ורואה ברכיבים הקוונטיים אמצעי שיפעל לצד מחשבים רגילים. לפי בלומברג, תחת הנהגתו של טאן ייצבה אינטל את מצבה הפיננסי, וכעת היא מבקשת לצמצם את הפער שנפתח בינה לבין מתחרותיה בתחום המחשוב לבינה מלאכותית. ההשקעה בקוונטום נועדה להבטיח לחברה מקום בשוק נוסף, שעשוי להפוך בעתיד למקור ביקוש לתעשיית השבבים.