מהפכה בבירה: מרכז העיר ירושלים הולך להשתנות מקצה לקצה

תוכנית חדשה וגדולה למרכז העיר ירושלים כוללת כ-1,000 יחידות דיור, כ-4,600 מ"ר עבור מלונאות, כ-14,000 מ"ר למסחר ותעסוקה וכ-7,200 מ"ר עבור מבני ציבור, ועל פי ההדמיות, תשנה את פני האזור שנמצא בלב הבירה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פרויקט מתחם חסבון בירושלים
פרויקט מתחם חסבון בירושלים | צילום: משרד MVRDV
3
גלריה

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בירושלים, פרסמה היום (שני) את החלטתה להפקיד את תכנית "מתחם חסבון", על שטח כולל של כ-27 דונם, במרכז העיר ירושלים, בין רחוב קינג ג'ורג' לרחוב הלל ומאיר שחם, בצמוד לקו הכחול המאושר של הרכבת הקלה. התוכנית, ביוזמת "אבן ישראל" התוכנית כוללת כ-1,000 יחידות דיור שיוקמו בשלושה מגדלים מעורבי שימושים בני 41-45 קומות ומבנים מרקמיים בגובה 6-10 קומות. מתוך כלל יחידות הדיור, כ-200 יוקצו לטובת דירות להשכרה וכ-200 דירות קטנות (בשטח כולל של כ-55 מ"ר).

בנוסף ליחידות הדיור, התוכנית כוללת כ-4,600 מ"ר עבור מלונאות וכ-14,000 מ"ר למסחר ותעסוקה וכ-7,200 מ"ר מבני ציבור לטובת ספריה ציבורית, אולם ספורט, גני ילדים ובתי כנסת. במסגרת ההחלטה, הוועדה הגדילה את הדיור להשכרה וכן הוסיפה מעונות סטודנטים. בתחום התוכנית מצויים ארבעה מבנים היסטוריים הידועים כ-'מתחם אנטון חסבון' מתחילת המאה ה-19, שאינם מאוכלסים מזה שנים.

פרויקט מתחם חסבון בירושלים
פרויקט מתחם חסבון בירושלים | צילום: משרד MVRDV

התוכנית כוללת את שימור המבנים ומציעה לשנות את ייעוד המבנים מייעוד מגורים למבני ציבור אשר ישמשו למסחר, תרבות וגלריות אומנות. כמו כן, התוכנית כוללת את "גן שרמן" המהווה המשך של גן העצמאות, ומציעה פיתוח כולל מחודש שלו, לצד הקמת מגדל בפינת הגן במקום בניין קיים למסחר.

פרויקט מתחם חסבון בירושלים
פרויקט מתחם חסבון בירושלים | צילום: משרד MVRDV
תגיות:
ירושלים
/
מגדל
/
בנייה
/
שוק הנדל"ן
/
פרויקט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף