לא רק וילות: שכונה חדשה תקום ביישוב הכי מפורסם בישראל

הוועדה המחוזית אישרה הקמת שכונה חדשה באחת הערים הכי יוקרתיות בישראל, בה ממוקם גם בית ראש הממשלה נתניהו. לראשונה מתוכננת ביישוב גם בנייה רוויה שתכלול בניינים משותפים

בתיה גלעדי צילום: ללאמעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
מגרש הגולף בקיסריה
מגרש הגולף בקיסריה | צילום: יוסי אלוני פלאש 90
2
גלריה

המיוחד בתוכנית שהיא תכלול 735 יחידות דיור, מבני ציבור, שטחי מסחר ושטחים פתוחים, כאשר החידוש המרכזי הוא שילוב של בנייה רוויה בבניינים משותפים, לצד בתים דו-משפחתיים וארבע-משפחתיים.

התוכנית, המכונה "שכונה 14", קודמה ביוזמת החברה לפיתוח קיסריה ומשתרעת על שטח של כ-280 דונם. השכונה החדשה תמוקם בכניסה ליישוב מכיוון מחלף אור עקיבא, ממערב לכביש 2, באזור הצפוני של מגרשי הגולף ומועדון הגולף הקיים. היא מתוכננת כהמשך רציף לשכונה 13 ולמתחם 7.

475 דירות בבניינים משותפים

מתוך 735 יחידות הדיור שאושרו, כ-475 יוקמו בבניינים משותפים, ואילו כ-260 יחידות דיור נוספות ייבנו במגרשים המיועדים לבתים דו-משפחתיים וארבע-משפחתיים. הצפיפות הממוצעת שנקבעה בתוכנית עומדת על שש יחידות דיור לדונם.

לצד המגורים, התוכנית כוללת הקמת מוסדות ומבני ציבור, שטחים המיועדים למסחר ומערכת דרכים פנימית שתתחבר לכבישים המאושרים באזור. בנוסף, מתוכנן פיתוח של מערכת שטחים פתוחים שתקיף את השכונה ותחבר בינה לבין השכונות הסמוכות ואזור מגרשי הגולף.

קיסריה
קיסריה | צילום: יוסי זמיר פלאש 90

בשל קרבתה של השכונה לכביש 2, התוכנית כוללת גם רצועת חיץ והוראות ותנאים בתחום האקוסטיקה, שנועדו לתת מענה למיקום הסמוך לציר התנועה.

בניינים משותפים ליד מגרשי הגולף

"התוכנית לשכונה החדשה המציעה לצד המגורים פיתוח נרחב של שטחים ציבוריים פתוחים ומבני ציבור השומרים על אופיו המיוחד של הישוב והקרבה למגרשי ומועדון הגולף. כל זאת, תוך מימוש החזון לישוב על בסיס העקרונות שנקבעו במסגרת תוכנית המתאר הכוללנית לשנת 2035".

התוכנית נערכה על ידי משרד גיורא גור ושות' אדריכלים בע"מ.

תגיות:
נדל"ן
/
קיסריה
/
שכונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף