לדברי החברה, "רמת דקל" היה פרויקט המגורים הראשון בישראל שנקרא על שמו של חלל מלחמת חרבות ברזל, עוד בטרם הסתיימה המלחמה. כעת, עם השלמת הבנייה, מבקשת החברה להעניק להנצחה ביטוי קבוע במרחב הציבורי, באמצעות הקמת גלעד וגינה קהילתית שיישאו את שמו של סויסה וינציחו את מורשתו.
במקום 24 דירות ישנות: בניין חדש עם 72 יחידות דיור
לדברי שתית, לאחר תחילת האכלוס נותרו בפרויקט דירות בודדות למכירה, המיועדות לאכלוס מיידי. מחירן של דירות ארבעה חדרים מתחיל ב-1.8 מיליון שקל, על פי המחירים שמסרה החברה.
המהלך משתלב בפעילות ההתחדשות העירונית בחיפה, שבמסגרתה נהרסים מבני מגורים ותיקים ובמקומם מוקמים בניינים חדשים עם מספר גדול יותר של יחידות דיור. במקרה של "רמת דקל", לצד הגדלת מספר הדירות, מתוכננת גם הקמת מרחב קהילתי שישמש להנצחת הקצין שנפל.
"ההנצחה שלו צריכה להישאר כאן גם לדורות הבאים"
"דקל סויסה ז"ל הוא חלק מהסיפור של המקום הזה, ולכן היה לנו ברור שההנצחה שלו צריכה להישאר כאן גם לדורות הבאים. הגלעד והגינה הקהילתית יהיו דרך לחבר בין זיכרון, קהילה וחיים חדשים. אנחנו גאים להשלים את הפרויקט ולהעניק למשפחות את הבית החדש שלהן, תוך שמירה על זכרו של דקל".
הגלעד והגינה הקהילתית המתוכננים צפויים להפוך את שמו של סויסה לחלק קבוע מסביבת המגורים החדשה, ולא להותיר את ההנצחה בשם הפרויקט בלבד.