דו"ח בזק השנתי: 86% מהישראלים מתקשים להבחין בין אמת לפייק ניוז

הדו"ח השנתי של בזק חושף כי הישראלים מתקשים להבחין בין פייק ניוז לאמת, עם חשיפה גבוהה לפייק ניוז בנושאים כמו החזרת החטופים והמציאות הכלכלית

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
גלישה באינטרנט, אילוסטרציה
גלישה באינטרנט, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

בזק פרסמה היום את דו"ח האינטרנט השנתי לשנת 2024, שמספק תובנות מרתקות על הרגלי הגלישה והאתגרים הדיגיטליים שהישראלים מתמודדים איתם. הדו"ח, המבוסס על סקר שנערך בקרב 4,500 ישראלים בגילאי 13 ומעלה בשיתוף עם KANTAR ישראל, מציין כי 86% מהישראלים מתקשים להבחין בין אמת לפייק ניוז, כשהמציאות הזאת מובילה למאבק על התודעה הציבורית, במיוחד בנושאים רגישים כמו החזרת החטופים. 73% מבני הנוער ו-66% מהמבוגרים חשפו את עצמם לפייק ניוז בנושא החטופים.

הדו"ח גם מציין ששליש מהבוגרים וכ-40% מבני הנוער החליפו את מנוע החיפוש של Google בכלי AI, ו-51% מהישראלים לא הזמינו חופשות בשנה האחרונה בעקבות המלחמה המתמשכת. בנוסף, 73% מהישראלים צמצמו את שיתוף התמונות מחופשות ובילויים, ו-50% פנו לתמיכה נפשית דיגיטלית בשל הלחץ הנפשי הגובר.

דו''ח האינטרנט השנתי של בזק
דו''ח האינטרנט השנתי של בזק | צילום: באדיבות בזק

לגבי השפעת יוקר המחייה, 84% מהישראלים צמצמו קניות אונליין אימפולסיביות, ו-74% קונים באתרים בינלאומיים שמספקים מחירים זולים יותר. המתקפות על מצלמות אבטחה גוברות, ומסתמן כי הן מותקפות פי 100 יותר משאר המכשירים הביתיים.

הדו"ח מצביע על תמורות משמעותיות בתרבות הדיגיטלית הישראלית, כשהשפעת ה-AI, האתגר בהבחנה בין מידע אמיתי ומזויף, והמציאות הכלכלית הקשה משפיעים בצורה משמעותית על שגרת החיים של הישראלים.

תגיות:
בזק
/
פייק ניוז
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף