רובוקופ חוזר – ועם מעט נקמה | סקירת משחקים

"Robocop: Unfinished Business" מחזיר את השוטר האייקוני לרחובות האלימים של דטרויט להמשכון קצר אבל קולע 

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
"רובוקופ"
"רובוקופ" | צילום: יח"צ

האם המעט הזה שווה? אם אתם אהבתם את המשחק, ובוודאי אם גדלתם על איזושהי וריאציה של רובוקופ, אז התשובה היא כן. יש מעט דברים שהם יותר מהנים לעשות להם סימולציה מרובוט עם רישיון לרצוח פושעים בכל דרך אפשרית, מזריקה על קירות, דרך פירי אשפה, מגרסות ועוד.

הסיפור מתרחש לאחר אירועי Rogue City , אבל לא הכרחי לשחק אותו בשביל להבין או לעקוב אחר העלילה. מתקפה מסתורית חיסלה את מרבית השוטרים בתחנה, ורובוקופ יוצא לחקור את האירועים. הוא מוצא את עצמו במגדל דירות בגודל של עיר ישראלית קטנה, עם לא מעט חדרים בנושאים שונים, הנשלט על ידי כוח שכיר חרב. מכאן – התקדמות רצופה בקרבות, גילויים דרמטיים, והבלחות מהעבר של מרפי ושותפיו, הכל בקולו של פיטר וולר, השחקן המקורי שגילם את הדמות. יש אפילו פלשבקים שמכניסים אתכם לנעליים של דמויות אחרות. המשחק מתחיל כשהדמות כבר משודרגת, עם גישה לכל היכולות – ממגן אישי, דרך מצב הילוך איטי ועד מכות אגרוף קטלניות. המערכת מכילה שדרוגים לנשק וליכולות, אך השפעתם הפעם פחות דרמטית.

כאמור, המשחק נבנה במקור כתוכן נוסף, אך התרחב והפך למסע נפרד בן 8–9 שעות. לא מדובר כאן בשינוי גמור – רוב הנכסים ממוחזרים, אבל עם זאת העלילה עצמה די מעניינת, בעיקר שהיא חושפת דמויות חדשות מעברו של מרפי לפני שעבר את השינוי משוטר אנושי לקיברנטי. יש גם משימות צד, לא כולן טובות, אבל חלקן די משעשות עם דמויות הזויות.

הקרבות זה החלק הכיפי של המשחק ללא ספק, הנשקים כוללים את ה- Auto 9האייקוני לצד כלי נשק חדשים – כמו מקלע כבד ותותח קרח שיכול להקפיא קבוצות אויבים. כל אחד מהם מצויד באפקטים גרפיים מדויקים להפליא. בין האויבים: שכירי חרב כבדי שריון, רחפנים מתאבדים, ואפילו נינג'ות אנדרואידיות מרובוקופ 3.

לצד כל החוויות הללו, המשחק אינו חף מבעיות: סנכרון שפתיים פגום, בעיות תאורה ובאגים פיזיקליים שגורמים לגופות לעוף באוויר. הסיום גם מרגיש פתאומי מדי, בלי מצב New Game+ שנותן לך להתחיל מחדש עם היכולות שכבר צברת, או יכולת לחזור לשלבים קודמים.

לסיכום, Unfinished Business הוא לא מהפכה בסדרת רובוקופ, אבל הוא כן עוד ממשהו טוב, ובמחיר שמתאים את עצמו לחבילה. עותק המשחק התקבל על ידי עדלי יונייטד, היבואנית הרשמית של המשחק בישראל.

תגיות:
סקירה
/
משחקים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף