הרכישה הגדולה בתולדותיה: פאלו אלטו רכשה חברת סייבר מפתח תקווה

חברת הסייבר מפתח תקווה מספקת פתרונות קריטיים לניהול זהויות והרשאות ברשת. זהו תחום שמוגדר כיום כלב הפעימה של אבטחת המידע. הרוכשת האמריקנית הופכת בזכות הרכישה לפלטפורמה המקיפה ביותר בעולם בתחום הסייבר

ד"ר איתי גל צילום: מעריב אונליין
דלף מידע בקנה מידה עצום
דלף מידע בקנה מידה עצום | צילום: FREEPIK

חברת אבטחת המידע הישראלית סייברארק נמכרה היום לידי תאגיד הסייבר האמריקני Palo Alto Networks, בעסקת מזומן ומניות בשווי מוערך של 25 מיליארד דולר. מדובר בעסקת הרכישה הגדולה ביותר בתולדות החברה הרוכשת, ובאחת העסקאות הגדולות ביותר שאי פעם בוצעו בתחום הטכנולוגיה הישראלית.

המהלך מדגיש את חשיבות תחום הגנת הזהות בעולם הסייבר המודרני, במיוחד בעידן שבו איומי כופר, מתקפות בינה מלאכותית ופריצות לרשתות ממשלתיות הופכים לשכיחים ומורכבים יותר.

המוח מאחורי ההרשאות: מה עושה סייברארק

סייברארק נוסדה בשנת 1999 על ידי היזמים הישראלים אלאן קפלון וד”ר אולג קליינבך. החברה פיתחה טכנולוגיה ייחודית להגנה על זהויות פריבילגיות, כלומר חשבונות של מנהלים, תוכנות, בוטים או מערכות שבעלות גישה רגישה למידע ארגוני.

החברה נחשבת לחלוצה עולמית בתחום שנקרא Privileged Access Management, ובו היא מציעה פתרונות שמאפשרים לארגונים לנהל, לפקח ולשלוט בגישה למשאבים רגישים. המערכות של סייברארק שומרות סיסמאות בכספות דיגיטליות מוצפנות, מנטרות שימושים חריגים בהרשאות, מגיבות בזמן אמת לפרצות ומציעות מנגנונים לאוטומציה של הרשאות זמניות, גם עבור תהליכים אוטומטיים ומכונות.

ייחודה של סייברארק בכך שהיא לא מתמקדת רק בהגנה מבחוץ אלא פועלת מבפנים. היא שומרת על לב המערכת, על המפתחות הארגוניים החשופים ביותר, ומגנה עליהם מניצול לרעה. היא עושה זאת דרך תשתיות ענן, סביבת עבודה היברידית, ממשקי API, ומערכות מורכבות אחרות.

ההיגיון מאחורי הסכום האדיר

הסכום שבו נרכשה סייברארק גבוה משמעותית ממרבית עסקאות הסייבר שקדמו לו, לרבות רכישת חברת Wiz הישראלית מוקדם יותר השנה בידי Google תמורת כ־32 מיליארד דולר. אך בניגוד לסטארטאפים צעירים, סייברארק היא חברה וותיקה עם אלפי לקוחות ותשתית בשלה.

בעשור האחרון היא התבססה כאחת מחברות הסייבר הארגוניות החשובות בעולם. לקוחותיה כוללים בנקים מרכזיים, חברות ביטוח, גופי ביון, סוכנויות ממשלתיות ותאגידי ענק. היא נסחרה בנאסד”ק, ומרכז הפיתוח שלה נותר בישראל.

בשנים האחרונות, ובעיקר עם עליית הבינה המלאכותית, נוצר צורך בפתרונות שמזהים מי מדבר עם מי, לאיזה שירות ניתנת גישה, באיזה אופן ניתנת ההרשאה, והאם יש סימנים לניצול לרעה של זהות דיגיטלית. הגנת הרשת בלבד כבר אינה מספיקה. בעידן של ענן ו־AI, זהות היא קו ההגנה החדש.

פאלו אלטו מתרחבת פנימה

לדברי מנכ”ל פאלו אלטו, ניקש ארורה, הרכישה נועדה ליצור את הפלטפורמה המאובטחת והמקיפה ביותר בעולם. החברה כבר מספקת פתרונות להגנת רשת, ענן ונקודות קצה, אך נדרשה להוסיף שכבת הגנה קריטית: אבטחת זהויות.

מתקפות הסייבר האחרונות, כולל זו שפגעה החודש בלמעלה ממאה גופים דרך שרתי SharePoint של מיקרוסופט, המחישו עד כמה קל לחדור לארגון דרך גניבת הרשאות פנימיות. סייברארק מספקת את השכבה הזו – ומביאה איתה גם מוניטין, לקוחות, טכנולוגיה ואמון.

הרכישה מציבה את ישראל שוב על המפה הגלובלית כמעצמה עולמית באבטחת מידע. היא מהווה שיא חדש בשורת רכישות שבוצעו בישראל בשנים האחרונות על ידי חברות בינלאומיות, וממחישה את הערך הגלום בחדשנות הישראלית בתחום התשתיתי ביותר של הסייבר.

תגיות:
סייבר
/
אבטחת מידע
/
פאלו אלטו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף