השניים תכננו רכב רובוטי הנשלט מרחוק באמצעות טלפון נייד, המחובר בבלוטות' ללוח בקרה דיגיטלי. מערכת ההנעה מבוססת על מנגנון פשוט בשם "חילזון" – רכיב מכני שמסתובב ומניע גומייה המדמה ירי של פגז. "הכי כיף היה לתכנן את זה ביחד ולדמיין איך זה באמת יכול להציל חיים", מספר דרור. "למדנו איך רעיון הופך למשהו שעובד – וזה היה מסע מאתגר ומרגש".
עוד פרויקט שבלט היה דגם ראשוני של יד רובוטית שנשלטת מרחוק שיצרו שני תלמידי כיתה ו', איתי גטנר אינגרמן ומאיה קוטל, במסגרת קורס רובוטיקה והם אומרים: "ראינו כתבות על חיילים שאיבדו ידיים ורגליים, וחיפשנו דרך לעזור להחזיר להם קצת מהעצמאות". היד שפיתחו מבצעת תנועות בסיסיות כמו אחיזה, סגירה ופתיחה בעזרת שלט והם כבר מכריזים כי היעד הבא שלהם הוא לפתח שליטה מדויקת יותר. "העבודה לימדה אותנו מה המשמעות של נחישות ותקווה" הם אומרים. ראש עיריית ראשון לציון, רז קינסטליך, שנכח באירוע, אמר: "הילדים האלו הם ההוכחה לכך שכשנותנים להם את הכלים הנכונים, הם יכולים לשנות עולמות. אני גאה לראות כיצד תלמידי העיר הופכים רעיונות מופשטים לפתרונות מוחשיים עם ערך אנושי עצום".
בין הפיתוחים האחרים שהציגו התלמידים היו גם אפליקציית בינה מלאכותית שמזהה רגשות על בסיס טון דיבור והבעות פנים, מערכת לזיהוי רגשות בהודעות טקסט, רובוט ללימוד שפות באזורים מוכי אסון, מערכת שתייה חכמה מבוססת חישה, שמיכה אוטומטית לקטועי ידיים ואווטארית שמבצעת הסברה ברשתות החברתיות על מצב החטופים ברצועת עזה.