Ninja Luxe Cafe מדגם 601 היא מכונת אספרסו חצי-אוטומטית, טוחנת פולים עם מערכת הקצפה כפולה (צינורית ומקציף). המכונה מסוגלת להכין סוגים רבים של משקאות ובהם משקאות מבוססי אספרסו, קפה פילטר וקולד ברו.
בתקופת ההשקה, רוכשי המכונה מהיבואן הרשמי "שריג אלקטריק" יקבלו פולי קפה במשקל 800 גרם של מותג הקפה BeanZ של שטראוס.
חוברת הוראות וחוברת מתכונים בעברית, ואחריות מלאה לשנה הראשונה ומוגבלת לשנייה.
ומה דעתנו עליה? זה כבר ידרוש מכן לקרוא את הסקירה.
ישראל אוהבת אספרסו. מאוד אוהבת אספרסו.
רק ברשתות השיווק מכירת מוצרי האספרסו (קפסולות, פולים וגו') קצת יותר מהכפילה את עצמו בתוך כחמש שנים. מ-107 מיליון ש"ח ב-2019 המכירות זינקו ל-217 מיליון ש"ח ב-2024 (נתוני סטורנקסט).
עם זאת, לזינוק משמעותי שכזה חייב להתלוות שינוי. אם בעבר שלטה התפיסה, שתו התקן לאיכות הוא קפסולות (בעיקר של מובילת השוק נספרסו), השוק בשנים האחרונות מתחיל לפנות גם לחברות אחרות.
מי שעדיין מעדיפה קפסולות, תחפש חלופות זולות יותר. הפלג השני, שנפרד מהחברה שהקפיצה את איכות הקפה בישראל, בעצם נפרד מהקפסולות. אלו הם הצרכנים, ואני בהם, שעברו לפולי קפה. טריות, איכות גבוהה וחופש בחירה עם אינסוף אפשרויות הן הסיבות העיקריות. שמירה על איכות הסביבה היא יתרון, והמחיר הוא גורם מכריע.
כך צמח בישראל ענף מכונות הקפה הייעודיות לפולים בקצב מסחרר, כשהמותגים השולטים הם דלונגי ובראוויל. עם בוא הקיץ הגיעה לישראל מכונת הקפה הראשונה (משלוש) שמציעה היצרנית Ninja, שזוכה לפופולריות רבה בישראל. והישראלים מגיבים בהתאם, אז לקחנו את המכונה לנסיעת מבחן.
עיצוב ובנייה: סוס עבודה יפה
אי אפשר לטעות בעיצוב של נינג'ה. יש לו את המראה ה"תועלתני-אך-מודרני" המוכר: שילוב של פלדת אל-חלד מוברשת עם פלסטיק שחור איכותי. היא לא צועקת "יוקרה איטלקית", אלא לוחשת "אני כאן כדי לעבוד, ואני אעשה את זה טוב".
המכשיר בנוי בצורה איכותית ומרגיש מוצק, שזה חשוב במכונה שהעבודה איתה פיזית. החלקים מתחברים היטב, מיכל המים נשלף בקלות, והכפתורים והחוגה המרכזית מרגישים אמינים למגע וכאלו שיישרדו.
עם מידות של כ-37 ס"מ גובה, 36 ס"מ רוחב ו-35 ס"מ עומק, ה-Luxe Cafe היא לא מכונה קטנה. היא דורשת מקום של כבוד על השיש ועוד כעשרה ס"מ לכל כיוון – כי בצד ימין יש מגרת מסננים, בשמאל מאוחסנים המשפך והדוחסן ועל חלקה העליון צריך מקום להכניס את הקפה ואפשר גם להניח ציוד לייבוש או כוסות. לכן לפני הרכישה, מומלץ למדוד.
משהו מאוד מעניין קורה למטבח שלנו בשנים האחרונות. יצרניות מוצרי המטבח לבית הביאו את המוצרים הקלאסיים (תנורים, בלנדרים, מעבדי מזון וכו') לרמת פיתוח גבוהה מאוד. בכך, הן למעשה פגעו בשוק של עצמן. כשהמוצר ברמה כה גבוהה, יש פחות צורך בלשדרג, ולכן קונים פחות. ראו ערך: שוק הטלפונים הסלולריים.
לכן, נדרשו היצרניות למצוא אסטרטגיות חדשות, שייגרמו לצרכן לפתוח את הארנק. אני מאוד אוהב שתיים מהן: הראשונה היא להכניס לתוך המטבח הביתי מוצרים שעד כה היו רק במטבחים מקצועיים (בישול באדים, סוביד, גריל, גלידה, ברד ועוד רבים). השנייה היא לתת למכשירים הללו קצת שכל. לא אמרתי AI, אלא יכולות שמפשטות את הכנת האוכל, וגורמות לנו לפחד פחות מהמטבח.
כך המטבח שלנו מצטייד בטכנולוגיות שמשמשות שפים, ואנחנו יכולים להשתמש בהן בקלות. וכאן נינג'ה מתחילה להראות את כוחה האמיתי.
אגב, ניתן לבחור ברמת טחינה שונה מהמומלץ. ועם הזמן תגלו איך זה משנה את הקפה, ותבינו איך בנוי הטעם שלכם.
לילדים שלי אני מכין קצף ויוצק אותו על מעט שוקו חם, כדי לפתור משברים משפחתיים. חברים מקבלים Cold Brew עם קצף שהוא שליש חלב ושני שליש שמנת. והאהוב עליי הוא לשים בכד טיפת וניל לפני ההקצפה. אגב, אני עובד על הדרך לשלב אבקת חלבון בקצף ואשמח שבתגובות תזרקו מחשבות על הדרך הנכונה לעשות את זה.
ביצועים ואיכות הקפה: מבחן הטעימה
בסופו של יום, מכונת קפה נמדדת בתוצר הסופי. אז איך הקפה?
אני אוהב להכין את הקולד ברו שלי בכוס בירה בגודל פיינט. הקצף הקר נראה כמו קצף של בירה והחברים משמיעים קולות השתאות מופלאים. מבחינתי, זה הכוכב הגדול של האירוע.
קלות שימוש ונוחות: בלי ניחושים, בלי כאב ראש
כאן המכונה קנתה אותי.
חוויית המשתמש פשוט מצוינת. בוחרים בחוגה המרכזית את סוג המשקה, והלחצנים מאפשרים לבחור גודל וחוזק. מכניסים את ידית החליטה עם המסנן המתאים (מנה אחת, שתיים או ארבע) לתושבת הטחינה והמכונה באמת מדריכה אותך. היא מציעה עם כל מסנן רק את סוגי הקפה שמתאימים לו. הטכנולוגיה ה"חכמה" מונעת טעויות ומבטיחה שגם אם אתם קמים בבוקר עם חצי מוח מתפקד (מי לא?), עדיין תצליחו להכין קפה נורמלי, כדי שהוא יתפקד.
בסוף כל שימוש, צריך להוציא מידית החליטה את הקפה ולשים לשנייה מתחת לברז. אם הקצפתן, לנקות שנייה עם מטלית וכשהצינורית חוזרת למקומה היא אוטומטית מעבירה מים חמים. כדאי גם להעביר מטלית על המכונה והשיש, כדי לשמור על שלום בית.
מגש הטפטופים (שאומר כשהוא מלא עם מצוף קטן), מיכל המים, מסנני הקפה והמקציף בכד – כולם נשלפים וקלים לשטיפה. למכונה יש גם נורית חיווי שמזכירה לבצע ניקוי אבנית (Descale), תהליך חיוני לשמירה על אורך חיי המכונה.
בסך הכל, התחזוקה פשוטה וידידותית, והכי כיף – אין ניקוי פנימי.
תמורה למחיר ועמידות: ההשקעה משתלמת?
ה-Luxe Cafe מכילה כמה מכונות בחבילה אחת עם איכות בנייה מוצקה ומוניטין של עמידות שמזוהה עם המותג נינג'ה. המכשירים שלהם ידועים ככאלה שמחזיקים שנים, וזו נקודה חשובה.
התמורה כאן אינה רק במחיר הכספי, אלא בנוחות, בגמישות, ובחיסכון במקום. ביחס לאלטרנטיבות שמציעות פונקציונליות דומה, המחיר שלה הוגן ותחרותי.
אחרי שלושה שבועות אינטנסיביים של קפאין, אני יכול לומר שה-Ninja Luxe Cafe 601 היא מכשיר מרשים. היא לא מנסה להיות מכונת האספרסו הטובה בעולם, אלא מכונת הקפה רחבת השימושים הטובה ביותר למשפחה המודרנית.
בשורה התחתונה, נינג'ה הצליחה שוב. ה-Luxe Cafe היא מכונה חכמה, יעילה ורב-תכליתית שמספקת תוצרים טעימים ועקביים ברוב התחומים. היא מתאימה גם לקלולסים כמוני, ומהווה פתרון כמעט מושלם לבית שבו הקפה הוא הנאה יומיומית במגוון צורות.
האם היא החזירה את השלום למטבח שלי? ובכן, עכשיו הוויכוח הוא לא איזו מכונה להפעיל, אלא מי זוכה להשתמש בה ראשון בבוקר. ואני מניח שזו בעיה טובה.