האם אינסטגרם מקשיבה לכם? המנכ"ל מגיב לשמועות

מנכ"ל הרשת החברתית אדם מוסרי בהודעה חריגה: אינסטגרם לא מפעילה את המיקרופון של המשתמשים בסתר. ההצהרה מגיעה לאחר שמטא הודיעה שתשתמש בנתונים מהאינטראקציות של המשתמשים עם כלי הבינה המלאכותית

ד"ר איתי גל צילום: מעריב אונליין
אינסטגרם (
אינסטגרם ( | צילום: שאטרסטוק
3
גלריה

מוסרי טען בפוסט שפרסם כי לא מדובר בהאזנה, אלא בהוכחה לעוצמת מערכת ההמלצות והפרסום של החברה. לדבריו, אילו המיקרופון היה מופעל, המשתמשים היו מבחינים בכך באמצעות נורת חיווי או ירידת סוללה מהירה. לדבריו, מעבר להפרת פרטיות חמורה, השימוש במיקרופון כלל אינו נחוץ כדי להשיג את רמת הדיוק הגבוהה של המודעות.

לא משתמשים ברמקול. טלפון סלולרי
לא משתמשים ברמקול. טלפון סלולרי | צילום: אינגאימג

הסברו של מוסרי נשען על מנגנוני פרסום מתוחכמים שפועלים כבר שנים: מפרסמים משתפים עם מטא מידע על משתמשים שביקרו באתריהם, והחברה משכללת את הנתונים יחד עם תחומי עניין של משתמשים דומים כדי לחזות מה יעניין כל גולש. כך נוצר מנגנון "אנשים שאהבו את זה, אוהבים גם את זה", שהפך את מטא למכונת הכנסות עוצמתית.

אדם מוסרי, מנכ\'\'ל אינסטגרם
אדם מוסרי, מנכ\'\'ל אינסטגרם | צילום: רויטרס
תגיות:
אינסטגרם
/
פרסומות
/
מטא
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף