86% מהפרילנסרים כבר משתמשים ב‑AI - והעסקים משתנים בחדות

סקר XPlace מקבוצת Alljobs: השימוש ב‑AI בקרב פרילנסרים ישראלים גבוה במיוחד, עם 86% אימוץ יומיומי; 91% משתמשים ב‑ChatGPT - והשימוש מגביר פרודוקטיביות ושירותים חדשים

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
מהדורת החדשות הראשונה ב-AI. קרדיט: Act news | צילום: act news

החלוקה לתחומים מגוונת, אך עיקר המשיבים ציינו שהם עוסקים בתחום בניית אתרים ופיתוח תוכנה (22%), פיננסים (10%), עיצוב, גרפיקה ומיתוג (10%), אדריכלות ועיצוב פנים (9%), כתיבה ועריכה (8%), שיווק ומדיות חברתיות (4%) ועוד.

בינה מלאכותית תמונת המחשה
בינה מלאכותית תמונת המחשה | צילום: אינגאימג'

בשונה מעובדים שכירים שנשאלו, בסקרים קודמים של מחלקת המחקר ב-AllJobs לגבי היקפי השימוש שלהם בכלי AI בתחום עבודתם, שעומד על 55% אימוץ הטכנולוגיות, הפרילנסרים בישראל אימצו בצורה מלאה את השימוש בכלים אלו - כך לפי 86% שדיווחו שהם משתמשים בכלי AI השונים בעבודתם. השימוש הוא יומיומי אצל 57% מהמשיבים לסקר.

השימוש המירבי הוא בכלים המבוססים מודלי שפה ולאחר מכן כלי עיצוב ויצירת תוכן. הפופולריים ביותר הם ChatGPT עם 91% מהמשיבים, 57% ב-Gemini, 29% ב-Claude, 25% ב-Copilot. בתחומי העיצוב ויצירת תוכן ויזואלי, ציינו 8% שימוש ב-MidJourney, ו-8% ב-DALL-E וחלק ציינו עוד כלים נוספים אך באחוזים בודדים.

83% משתמשים ב‑AI לכתיבת קוד, 76% ליצירת רעיונות בעיצוב

אופן השימוש בכלים אלו חשוב גם כן. לפי המשיבים לסקר המשתמשים בכלים לפיתוח ובניית אתרים, השימוש המרבי הוא של כתיבת קוד (83%), יצירת ממשקים ועיצוב (58%), בדיקות ותיקון באגים (53%), אופטימיזציה של ביצועים ומהירות טעינה (22%) ואוטומציה של תהליכים (17%).

לעומתם, בתהליך העיצוב, השימוש הגובר ביותר הוא השראה וסיעור מוחות (76%), יצירת סקיצות והדמיות (71%), איורים (47%), עיצוב אלמנטים גרפיים (35%).

בעבודות כתיבה, כמעט כל המשיבים ציינו שהם משתמשים בכלים ליצירת שלדי תוכן וסקיצות למאמרים (91%), עריכה ושיפור תוכן קיים (64%), סיעור מוחות ויצירת רעיונות (64%), כתיבת טיוטות ראשוניות של תכנים (55%).

בעבודה נכונה, כלי ה-AI יכולים לשפר את היכולות האישיות והמקצועיות, לכך מסכימים 86% מהמשיבים שציינו שכלים אלו שיפרו את הפרודוקטיביות שלהם בצורה משמעותית. בנוסף, ההתפתחות של הפרילנסרים דרך כלי ה-AI מובילה אותם להציע שירותים שלא סיפקו בעבר, כך לפי 38% מהמשיבים.

צחי דרור בעבודה
צחי דרור בעבודה | צילום: בשבילי התבור, כפר קיש

שיפור היכולות עובר דרך למידה של כלי ה-AI. מרבית המשתמשים השיבו שהם משתפרים על ידי למידה עצמית דרך התנסות עם הכלים (89%), קריאת מאמרים ומדריכים (40%), קורסים מקוונים (28%), דיונים ושיתוף ידע עם קולגות ועמיתים (24%).

אבל לא הכל פשוט וישנם גם קשיים בשימוש בכלים אלו. 47% ציינו קושי לגבש הוראות מספיק מדויקות לקבלת התוצאות הרצויות, 35% קושי לקבל תוצרים מספקים בעברית, 32% עלויות גבוהות או מודלים מסחריים מגבילים, 29% תקלות טכניות או אי-זמינות של הכלים ו-36% חשש מהסתמכות יתר על כלי AI.

60 אחוזים מהמשיבים: חלק מהמשימות יוחלפו בעקבות שילוב AI

מסך אלו שדיווחו שאינם משתמשים בכלי AI (14% מכלל הסקר), 43% מהם ציינו שהם מעדיפים לשמור על מעורבות ושליטה אנושית, 38% הסבירו שחוסר היכרות עם הכלים הקיימים והיכולות שלהם, 33% חשש מההשפעה על התהליך היצירתי או על איכות העבודה ו-29% תחושה שהכלים אינם מתאימים לצרכיהם.

18% מאמינים שזה ייצור הזדמנויות חדשות ויגדיל את הביקוש לתחום שלהם, ועוד 18% הסבירו שהתחום שלהם דורש מומחיות מקצועית שכלי AI לא יוכלו להחליף.

תגיות:
בעלי עסקים
/
עסקים קטנים
/
בינה מלאכותית
/
AI
/
ChatGPT
/
Gemini
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף