גם פיקוד העורף קיבל אלפי תלונות על עוצמת הרעש הצורם, בבקשה לשנות אותו או לפחות להנמיך מעט את העוצמה שמבהילה בעלי חיים, תינוקות וגם מבוגרים פוסט טראומטיים וקשישים.
כאמור, שיטת ההתרעה המדוברת מבוססת על טכנולוגיית Cell Broadcast (שידור תאי). בניגוד להודעות ה-SMS המוכרות, המערכת הזו פועלת כמעט כמו משדר רדיו: פיקוד העורף שולח את ההודעה ישירות לאנטנות הסלולריות באזור ספציפי, והן "מפציצות" את כל המכשירים בטווח הקליטה בו-זמנית. המערכת פונה ישירות למעבד התקשורת של המכשיר ועוקפת את מערכת ההפעלה, מה שמאפשר לה להגיע אליכם גם בזמן עומס קיצוני על הרשתות.
מדוע הצליל כל כך צורם ובלתי ניתן להחלשה? התשובה טמונה בסטנדרט הבין לאומי של מערכות ההתרעה (WEA). הצליל הוא תדר קבוע שתוכנן פסיכו-אקוסטית כדי שאף אחד לא יוכל להתעלם ממנו. היצרניות אפל וגוגל חוסמות את האפשרות להנמיך את הסאונד כדי למנוע טעויות אנוש - מצב שבו אדם הנמיך את המכשיר בטעות ופספס התרעה מצילת חיים. בישראל ההתרעות מוגדרות ברמה הגבוהה ביותר (Extreme Threats) שבה החוק הבין לאומי מחייב השמעה בעוצמה מקסימלית תוך עקיפת מצבי "נא נא להפריע" או "רטט".
לסיכום: ההתרעה הצורמנית תישאר איתנו, נקווה שלמשך לא יותר מכמה ימים נוספים. אפשר לבטל אותה כליל, אבל זה ממש לא מומלץ. בסופו של דבר העוצמה של ההתרעה והאפשרות שהיא בכלל קיימת, פשוט מצילה חיים.