ברגע האחרון: מייסד ענקית השבבים הוקפץ למטוס של טראמפ בדרך לסין

לפי אתר בלומברג, נשיא ארה"ב הזמין ברגע האחרון את מייסד ומנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג להצטרף לביקור בסין, לצד אילון מאסק ובכירי תעשייה נוספים מארצות הברית

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
טראמפ כועס על כתבת CBS: "תתביישו" | צילום: yes
הואנג, מאסק וטראמפ בביקור של נשיא ארה''ב בסעודיה
הואנג, מאסק וטראמפ בביקור של נשיא ארה''ב בסעודיה | צילום: רויטרס

בפוסט שפרסם כתב טראמפ כי בכוונתו לבקש מנשיא סין שי ג'ינפינג "לפתוח את סין" בפני החברות האמריקאיות, כדי לאפשר למנהיגי הטכנולוגיה והעסקים "לעשות את הקסם שלהם".

"‏ג'נסן משתתף בפסגה בהזמנת הנשיא טראמפ, כדי לתמוך בארצות הברית וביעדי הממשל," נמסר בהודעה של אנבידיה. במקביל, מניית אנבידיה הרחיבה את העליות שלה ל-2.3% במסחר המאוחר של Blue Ocean, נכון לשעה 10:00 בבוקר בסינגפור.

שי ג'ינפינג ודונלד טראמפ. מאחורי החיוכים
שי ג'ינפינג ודונלד טראמפ. מאחורי החיוכים | צילום: רויטרס

המהלך מגיע על רקע ביקורת ציבורית בארצות הברית סביב האפשרות שהממשל יאפשר לסין לרכוש שבבי בינה מלאכותית מתקדמים של אנבידיה. בחודשים האחרונים הפך הואנג לדמות בולטת בוושינגטון, עם ביקורים תכופים בבית הלבן ובקונגרס בניסיון להשפיע על מדיניות הייצוא האמריקאית בתחום הבינה המלאכותית.

תגיות:
סין
/
טים קוק
/
בואינג
/
שי ג'ינפינג
/
דונלד טראמפ
/
גולדמן סאקס
/
אילון מאסק
/
אנבידיה
/
שבבים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף