36 מיליון דולר גוייסו: המרוץ לעצירת נחילי הכטב"מים מקבל שחקן ישראלי חדש ומבטיח

עם צוות מייסדים שמגיע מרפאל ויחידות מיוחדות בצה"ל, חברת Skapion, גייסה 36 מיליון דולר לפיתוח מערכת ניידת לזיהוי, יירוט ונטרול נחילי כטב"מים ורחפנים

אריאל פייגלין צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
מייסדי Skapion - מימין גל גורן, ירון קרפ, פיני יונגמן, צפריר יואלי, עדו בר-און
מייסדי Skapion - מימין גל גורן, ירון קרפ, פיני יונגמן, צפריר יואלי, עדו בר-און | צילום: Nicholas Pfosi
2
גלריה

את הסבב הובילו UP.Partners ו-Khosla Ventures, שהייתה מהמשקיעות הראשונות ב-OpenAI. בסבב השתתפו גם המשקיעים המוקדמים של החברה: Fusion VC, Stratos Ventures, TBD VC ו-q Fund.

הבעיה ש-Skapion מנסה לפתור נולדה מתוך השינוי בשדה הקרב. בשנים האחרונות כטב"מים ורחפנים כבר אינם רק אמצעי מודיעיני או כלי תקיפה נקודתי. הם הפכו לכלי זול יחסית, זמין, ולעיתים גם כזה שמופעל בכמויות גדולות. עבור הצד המגן, המשמעות היא אתגר יקר ומורכב: איך עוצרים הרבה מטרות קטנות שמגיעות יחד, בלי להשתמש בכל פעם במיירט יקר נגד איום זול בהרבה.

רחפנים
רחפנים | צילום: מרק ישראל סלם

לשם כך מפתחת החברה מערכת ניידת שאמורה לזהות, ליירט ולנטרל נחילי כטב"מים. לפי החברה, המערכת מיועדת לפעול גם כשאין תקשורת רציפה, ובתנאי שטח ומזג אוויר מאתגרים. היא מיועדת להגן על כוחות בשטח, בסיסים, מתקנים קבועים ותשתיות קריטיות.

בתוך חודשים ספורים גדלה Skapion ליותר מ-20 עובדים בישראל. החברה גייסה עובדים מתחומי ההנדסה, הביטחון, התעופה והחלל, הרובוטיקה והאוטונומיה, והיא ממשיכה לגייס לעשרות תפקידי הנדסה נוספים. מטה החברה נמצא בוושינגטון, ומרכז המחקר והפיתוח שלה פועל ברמת גן.

עדו בר-און, מייסד-שותף ומנכ"ל Skapion, אמר כי "השאלה כיום כבר אינה אם ניתן לזהות או לפגוע בכטב"ם בודד, אלא האם צבאות מודרניים מסוגלים להתמודד עם נחילי איומים במהירות, בהיקף ובעלות הנדרשים בשדה הקרב החדש. Skapion הוקמה כדי לתת מענה למציאות שבה איומים רבים מגיעים בו-זמנית ודורשים תגובה מהירה ואפקטיבית. הסבב הנוכחי יאפשר לנו להאיץ את פיתוח הטכנולוגיה, להרחיב את צוותי ההנדסה ולבנות את היכולות הנדרשות כדי להתמודד עם אחד מאתגרי הביטחון המרכזיים של העשור הקרוב".

תגיות:
רחפנים
/
הגנה אווירית
/
OpenAI
/
כטב"ם
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף