לפי בלומברג, הטכנולוגיה של דקארט עשויה להשתלב במאמצי אנתרופיק להגדיל את יעילות תשתיות המחשוב שלה ולהתמודד עם הביקוש הגובר למודלי AI. דקארט מפתחת בין היתר תוכנה שמאפשרת לנצל שבבים בצורה יעילה יותר ולהפחית את עלויות האימון וההרצה של מודלים, לצד "מודלי עולם" שמדמים את העולם הפיזי ומאפשרים יצירת וידאו בזמן אמת.
אם העסקה תושלם, עובדי דקארט צפויים להצטרף לחטיבה באנטרופיק שעוסקת בביצועים ובהרצת מודלים. עבור אנתרופיק, שנערכת לפי הערכות להנפקה עתידית ומשקיעה סכומים גדולים בתשתיות מחשוב, רכישת דקארט עשויה לספק גם טכנולוגיה וגם צוות בעל מומחיות בתחום האופטימיזציה של AI.
נזכיר שהדיווח מגיע ימים ספורים לאחר שבישראל פורסם כי דקארט נמצאת במגעים למכירה לפי שווי של 5-7 מיליארד דולר. בכלכליסט דווח כי הרוכשת האפשרית היא SpaceX של אילון מאסק, לאחר שמגעים קודמים עם אנבידיה לא הבשילו. מאסק עצמו כינה את הדיווח על SpaceX "פייק ניוז". כעת מצביע הדיווח החדש על אנתרופיק כרוכשת הפוטנציאלית.