ארגוני המחנה הלאומי בקריאה: "כל מפלגה שבין חבריה תומכי טרור תדחה על הסף"

תנועות ימניות פרסמו קריאה לראש הממשלה, יו"ר ימינה ויו"ר תקווה חדשה, בה הבהירו: "קוראים לפסול הקמת ממשלה הנתמכת במפלגות שאינן מכירות בזכותה של ישראל להתקיים כמדינת לאום"

אנה ברסקי צילום: פרטי
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

"אנו קוראים לכלל ראשי המפלגות הציוניות מימין ומשמאל לפסול מראש כל אפשרות להקמת ממשלה הנתמכת מבחוץ או מבפנים על מפלגות שאינן מכירות בזכותה של ישראל להתקיים כמדינת הלאום של העם היהודי", כך דרשו.

מתן פלג יו"ר, תנועת "אם תרצו" שיזם את המהלך, מסר: "המכתב הוא לא פחות מקריאת השכמה. נבחרי הציבור חייבים להתעורר ולהבין שהפלגנות שלהם מובילה את המדינה למכירת חיסול של כל הערכים הציוניים, וללא שום סיבה מוצדקת. למחנה הלאומי יש רוב ברור להקים ממשלה יציבה, התעוררו עכשיו! אנו קוראים לבנימין נתניהו ולגדעון סער לגלות אחריות. לא מצילים מדינה על בסיס אמוציות אישיות ושנאה הדדית. טובת העם והמדינה קודמים לכל".

מאיר דויטש מנכ"ל תנועת רגבים מסר: "מי שמוכן לשבת בקואליציה עם מי שאינו מכיר במדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית אינו ציוני. הכרה זו היא תנאי סף לכניסה לממשלה במדינת ישראל! כל הספינים וההתפתלויות לא יצליחו לטשטש עמדה ערכית זו. מי שיכניס תומכי טרור לקואליציה שלו, לא רק שאיננו ימני אלא הוא עושה מעשה אנטי ציוני. נקודה."

בין הארגונים שחתמו על הקריאה: תנועת "אם תרצו", חוג הפרופסורים לחוסן מדיני וכלכלי, פורום קפה שפירא, תנועת "רגבים", פורום "בוחרים בחיים" של המשפחות השכולות, תנועת "ישראל שלי", מטה המאבק של דרום תל אביב, פורום נכי צה"ל לבטחון ישראל, לך ירושלים- ריבונות מתחילים מכאן, ארגון לביא ויוזמה אזרחית.

גם ראשי קבוצות ופעילים מרכזיים בליכוד מההתיישבות פנו במכתב לראש הממשלה בדרישה לעמוד על עקרונות חוק הלאום במהלך המאמצים להקמת הממשלה, בין החתומים פורום ציון וירושלים בליכוד, קבוצת מלוכדים, קבוצת לאומי יהודי בליכוד ועוד. "אנו ראשי קבוצות וחברי מרכז בליכוד קוראים לך ראש ממשלתנו.. שלא לבסס בשום אופן ממשלה או קואלציה התלויה בסיעת רע״מ או סיעה אחרת כל עוד איננה מכירה במדינת ישראל כמדינת הלאום של העם היהודי לבדו", נאמר.

תגיות:
המחנה הלאומי
/
בחירות 2021
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף