שקד והנדל חשפו: אמיתי פורת במקום השלישי ברשימת "הרוח הציונית"

פורת כיהן כמזכ״ל הקיבוץ הדתי בחמש השנים האחרונות: "החוסן הלאומי שלנו נפגע". שקד תקפה את ח"כ רוטמן שטען כי היא תומכת טרור: "הוא בלחץ מהפריימריז"

אנה ברסקי צילום: פרטי
אמיתי פורת לצידם של איילת שקד ויועז הנדל
אמיתי פורת לצידם של איילת שקד ויועז הנדל | צילום: אבשלום ששוני
6
גלריה
אמיתי פורת
אמיתי פורת | צילום: אבשלום ששוני

השרה שקד אמרה בפתח דבריה כי "אם יש תמונה שמגדירה את הרוח הציונית של הימין ושל הציונות הדתית זו תמונה בשחור לבן, שיש בה הרבה. זו התמונה של הרב חנן פורת זכרונו לברכה. הוא נישא מעל כתפיהם של עשרות אנשים שבחרו לעמוד לפעול ולהוציא לפועל חזון של יישוב ואהבת הארץ. לקחו רעיון של דורות והגשימו אותו, לא חיכו לאחרים לא תירצו סיפורים. אני יודעת שחלק ניכר מהרוח הזאת מגיעה ממנו לרוח הציונית. דור שלישי לחלוצי גוש הציון, מהחקלאות ומאהבת הארץ, עמיתי מביא לרוח הציונית את אותה מעשיות. הוא לא מהמדברים הוא מהעושים".

יו''ר הרוח הציונית איילת שקד
יו''ר הרוח הציונית איילת שקד | צילום: אבשלום ששוני
אמיתי פורת לצידם של איילת שקד ויועז הנדל
אמיתי פורת לצידם של איילת שקד ויועז הנדל | צילום: אבשלום ששוני

פורת, בן ה-50, נולד וגדל בכפר עציון שבגוש עציון שם חי גם היום. אביו, הרב חנן פורת ז"ל, היה ממחדשי ההתיישבות בגוש עציון וממקימי גוש אמונים. אמיתי הוא חבר כפר עציון והקיבוץ הדתי, כיהן כמזכ״ל הקיבוץ הדתי בחמש השנים האחרונות, ומכהן כיום כיו״ר עמותת אלומה המלווה צעירים מכל גווני החברה הישראלית להכנה לשירות צבאי (בנות דתיות), הכנה וקבלה לעולם ההשכלה הגבוהה ולאחר מכן להשתלבות בתעסוקה.

שר התקשורת יועד הנדל
שר התקשורת יועד הנדל | צילום: אבשלום ששוני

"הרוח הציונית" תקפה את ח"כ רוטמן: "תזכורת כואבת כמה שנאה היא מדרון תלול"

שמחה רוטמן
שמחה רוטמן | צילום: פלאש 90

השר הנדל אמר: "מה שרוטמן אמר זה לא ציונות ולא דתית, מעיד על אובדן עשתונות ליקוי מאורות ותפיסה גלותית של מדינת ישראל, מי שעיניו  בראשו שרואה עצמו חלק מהציונות הדתית שתפקידה לחבר את חלקי העם להתיישב ולעבוד כתף אל כתף, לא יכול להבין שהחבורה הזאת שעסוקה בהפצת שנאת חינם לא יכולה לשמש בית לאף אחד בציונות הדתית". שקד הוסיפה: "זו חרפה גדולה - ההתבטאות הזו שלו עלינו מראה את השבר שאליו הגענו, מקווה שהוא עושה את זה רק כי הוא בלחץ מהפריימריז שלו"

תגיות:
בחירות 2022
/
הרוח הציונית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף