עתירת הליכוד התקבלה: לפיד ויש עתיד יאלצו להסיר תמונות שעברו על חוק הבחירות

היועצת המשפטית לממשלה קבעה כי רה"מ ומפלגתו עברו על חוק הבחירות, לאחר שפרסמו תיעוד של לפיד לצד חיילים. בנוסף, בהרב-מיארה ביקרה את התנהלות "יש עתיד" ששלחה עובדת מפלגה לסיור רשמי

מעריב אונליין צילום: מעריב אונליין
יאיר לפיד
יאיר לפיד | צילום: קובי אלקוצר, לע"מ

הליכוד צרפו לעתירה חמש תמונות אשר פורסמו בשבוע שעבר על ידי לפיד ו"יש עתיד" בעמודים הרשמיים אותם הם מתחזקים ברשתות החברתיות, בהם נראה ראש הממשלה כשהוא מצולם לצד חיילים בבסיס חיל האוויר בדרום הארץ. על פי היועמ"שית, הביקור האמור אושר על ידי הייעוץ המשפטי בלשכת רה"מ, בכפוף לכך שלא "תתקיים תעמולת בחירות, לא יאמרו בו דברים שעלולים להתפרש כתעמולת בחירות ולא יפורסמו בפלטפורמות המשרדיות פרסומים שעלולים להתפרש כתעמולתיים".

בהרב-מיארה אף ציינה כי צלם של לע"מ הורשה להצטרף לביקור רק לאחר קבלת חוות דעת מהמזכיר הצבאי בנושא, אשר בה ניתנה הנחיה לצלם את רה"מ ללא חיילים לצידו. אף הודגש כי כלל שיצולמו חיילים לצד לפיד, יידרש היעוץ המשפטי לאשר את פרסום התמונה. עם זאת, היועמ"שית הבהירה כי התמונות שהועלו אכן אושרו טרם פרסומן על ידי היעוץ המשפטי במשרד רה"מ.

למרות זאת, היועצת המשפטת ביקרה את התנהלות מפלגת "יש עתיד" וראש הממשלה, לאחר שהשיבו כי חלק מן התמונות לא צולמו על ידי לע"מ אלא על ידי עובדת המפלגה שצורפה לביקור. "בהקשר זה, יובהר כבר כעת שבתור כזו, עובדת זו לא הייתה אמורה ליטול חלק בסיור רשמי. ודאי שלא לתעד את הביקור לצורך תעמולתי-פוליטי", ציינה בהרב-מיארה.

היועצת קבעה כי תיעוד האירוע על ידי עובדת "יש עתיד" לצורך תעמולתי הוא למעשה חריגה מהאישור שנתנה הלשכה המשפטית של משרד רה"מ וכי מדובר בהפרה של חוק דרכי התעמולה. היועצת קבעה כי על "יש עתיד" וראש הממשלה לפיד להסיר את התמונות המדוברות מהעמודים הרשמיים.

תגיות:
יש עתיד
/
הליכוד
/
בחירות 2022
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף