גלנט נגד כחול לבן: "תאוות השלטון מורידה את האנשים האלה מהפסים"

חבר הקבינט תקף את ראשי המפלגה היריבה על הרמיזה שנתניהו בוגד: "להגיע לשקר הזה - דבר שהם צריכים להתנצל עליו". על הצוללות המצריות: "שתי רמות מתחת לשלנו"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
יואב גלנט
יואב גלנט | צילום: מרק ישראל סלם

גלנט התייחס גם לעובדה שראש הממשלה לא עדכן את מערכת הביטחון, כולל שר הביטחון, על מכירת הצוללות הגרמניות למצרים, וחזר לימיו בצבא: "אני קלטתי את צוללות הדולפין הראשונות. לאחר מכן, כשהייתי מזכירו הצבאי של ראש הממשלה שרון, הוא הטיל עלי לרכז את רכש הצוללות הרביעית והחמישית. אני זוכר את השיחה לשרון מגרמניה: קיבלנו מתנה יקרה - שליש ממחיר הצוללות, אנחנו צריכים להשלים עוד שני שליש. דיברתי עם ועדת שרים מצומצמת. ממולנו ישבה המערכת הצבאית שיש לה רצונות משלה. ישב הרמטכ"ל יעלון, סגנו חלוץ וסגנו המיועד קפלינסקי, כולם התנגדו לרכש הצוללות. למרות זאת שרון דחה אותם והודיע שקונים.

"אני חושב צריך להבין - תהיה מערכה נוספת בעזה, אנחנו לא רוצים אבל תהיה, אנחנו נקבע את העיתוי, לא החמאס. אם החמאס היה חושב שיוכל להשיג דברים בכוח, הוא היה פועל בכוח", הסביר האלוף במיל', "כאשר יהיה צורך ונגיע לתנאים שיבשילו אנחנו נפעל. מלחמה זאת אפשרות אחרונה. בצד השני יושב אויב שלא מוכן להכיר בקיום שלנו. אנחנו לא נמצאים ברצועה כבר 14 שנה. הם אומרים הבו לי את תל אביב ירושלים וחיפה, את זה הם לא יקבלו, וכל עוד לא תהיה שם הבנה שבצד השני יש מדינה יהודית המצב הזה יימשך". גלנט הוסיף כי המצב ראוי לשיפור אבל הוא הרבה יותר טוב ממה שהיה לפני עשור.

תגיות:
יואב גלנט
/
פרשת הצוללות
/
בחירות 2019
/
בחירות 2019 סבב א'
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף