היועמ"ש מתנגד: הכנסת דנה בשאלת הצבת המצלמות בקלפיות

ועדת הבחירות המרכזית דנה בבקשת מפלגות וארגונים לבטל את האישור לתנועת הליכוד להציב את המצלמות, בטענה כי מדובר ב"הפרעה ופגיעה בפרטיות המצביעים"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
קלפי בכפר קאסם
קלפי בכפר קאסם | צילום: רועי אלימה, פלאש 90
3
גלריה
אביחי מנדלבליט. צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
אביחי מנדלבליט. צילום: יונתן זינדל, פלאש 90 | אביחי מנדלבליט. צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בבחירות לכנסת ה־21 באפריל השנה הציב הליכוד משקיפים עם מצלמות וידיאו בקלפיות במגזר הערבי כדי למנוע, לטענתו, חשש לאי סדרים. במגזר הערבי הגיבו בחריפות וטענו כי המצלמות היו בין הגורמים לשיעור ההצבעה הנמוך. עו"ד סאוסן זהר, אשר תייצג את מרכז עדאלה בדיון, מסרה: "נדרוש מהוועדה לאסור באופן מוחלט את השימוש במצלמות ולהודיע על ביטול החלטת השופט מלצר מיום הבחירות. שכן, אין כל חוק שמאפשר הצבת מצלמות, ולכן החלטת יו"ר הוועדה מאפריל היא לכל הפחות בעייתית. כן נדרוש שוב מהיועץ המשפטי לממשלה להורות על פתיחת חקירה פלילית. מספר סרטונים ותצהירים שאנחנו מגישים לוועדה היום מצביעים באופן מובהק על הפרעה למהלך הבחירות ועל פגיעה בפרטיות של הבוחרים, והכל תוך תיוג אתני של המצביעים ביישובים הערביים״.

השופט חנן מלצר. צילום: הדס פרוש, פלאש 90
השופט חנן מלצר. צילום: הדס פרוש, פלאש 90 | השופט חנן מלצר. צילום: הדס פרוש, פלאש 90

הליכוד, לעומת זאת, באמצעות יועצו המשפטי עו"ד אבי הלוי, אומר בתשובה לעתירות כי "לחברי ועדות הקלפי ולמשקיפים המתמנים על פי החוק מטעם המפלגות השונות כדי לפקח על טוהר הבחירות, יש זכות לצלם ביום הבחירות לכנסת ה־22 במצלמות שאינן סמויות באותו חלק של חדר הקלפי המהווה רשות הרבים".

;המצלמות, נאמר בהודעת הליכוד, "נועדו לצלם את מהלך ההצבעה והספירה הגלוי, מבלי להפיץ את הצילום, באמצעות מצלמה המשקיפה על תיבת הקלפי ושולחן הוועדה". לדברי הליכוד, "מימוש זכות זו נועד להגן על אינטרסים חשובים המונחים ביסודה של שיטת הבחירות הדמוקרטית, ובראשם שוויון הבחירות, טוהר הבחירות, המתחייב ממנו, ואמון הציבור במהימנות הבחירות ובאמינותן".

תגיות:
קלפיות
/
בחירות 2019
/
בחירות 2019 סבב ב'
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף