מתכון חדש ומפתיע ליום גשום: מה שכדאי לכם להכיר

די בשליפה של בצק פילו עדין והכנת מלית בהתאם למצוי במקרר ובתוך זמן קצר יש כיסנים פריכים ומפנקים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
כיסנים
כיסנים | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

בצק עלים הוא בצק שנתפס כמורכב ומסורבל, הדורש עבודה רבה ובעיקר מיומנות מקצועית. לכן החברות מייצרות אותו באיכויות שונות וניתן למצוא בצקים מוכנים במרכולים או במעדניות המובחרות. יש שני סוגי בצק: האחד מבוסס על מרגרינה והשני על חמאה. מובן שעדיף להשתמש באחרון, אך אם אתם מקפידים על כשרות, השתמשו בראשון, המבוסס על מרגרינה.

אני נוהגת להחזיק במקפיא במטבחי מספר בצקים שאותם אני מכינה מראש, היות שהם דורשים זמן ועבודה, אך לא פעם אני נעזרת בבצקים מוכנים. הם מאפשרים חיסכון בזמן ומקצרים תהליכי עבודה, אך מה שחביב עליי בעיקר זה שהם פותרים את הלחץ והמצוקה במקרה של אורחי פתע. די בשליפה של בצק פילו עדין והכנת מלית בהתאם למצוי במקרר ובתוך זמן קצר יש מאפה מלוח או מתוק על השולחן.

בנוסף תמצאו במרכולים גם בצקי פילאס, פילו, שמרים, בצק פריך ובצק להכנת סיגרים, ובצקי הג'חנון והמלאווח למיניהם, שיכולים להכיל מליות שונות ולהפוך לכיסנים מפתיעים, מיוחדים וטעימים מאוד.

כל סוגי הבצקים הללו נפלאים מהסיבה הפשוטה שטעמם ניטרלי ולכן הם יכולים לחבק בתוכם כל מלית - בשרית, חלבית, צמחונית, מתוקה. כמו כן, גמישותם מאפשרת עיצובי כיסנים ומאפים יפיפיים בעזרת טכניקות קיפול, גלגול וסגירה מגוונות.

היופי בבצקים מוכנים הוא שפשוט שולפים מהמקפיא, מכינים מלית בהתאם, מעצבים ואופים. תוך זמן קצר מתפשט בכל חלל הבית ניחוח נפלא ומזמין, ומקבלים מאפים ממולאים, פריכים ומפנקים. אני מאוד אוהבת להכין מבצק עלים כיסנים מן המטבח הספרדי־בלקני, המוכרים בשם "בורקיטס". אני מכינה אותם לפעמים בצורת סהר ולפעמים ככיס, שאותו אני אופה בתבנית שקעים.

כיסנים
כיסנים | צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
מתכונים
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף