כרמא || משקיפים לכנסייה
אם כבר לחגוג את השנה האזרחית על פי המנהג הנוצרי, מה דעתכם לאכול ובמקביל להשקיף אל הכיפות הזהובות של כנסיית גורני? בערב הסילבסטר תציע המסעדה הירושלמית תפריט זוגי מיוחד הכולל פוקצ׳ה לוהטת עם מטבלים, סלט סילבסטר אחד כמנה ראשונה לבחירה, שתי מנות עיקריות, קינוח מפנק ושתי כוסות יין במחיר של 340 שקלים. בין המנות העיקריות: ריזוטו פטריות, כבד עוף מוקפץ, קדירת בשר עם כדורי בקר טלה ופסטת חונקי כמרים ברוטב עגבניות, רביולי תוצרת בית במילוי גבינת עזים ובזיליקום ברוטב סלסה רוזה ועוד.

עין כרם 74, ירושלים

כרמא ירושלים. צילום: יח"צ

 
ג'ויה || חוגגים פעמיים
מסעדת "ג'ויה" בראש פינה היא כשרה אבל תחגוג את הסילבסטר בשני סבבים של ארוחות – בשעות 19:00 ו־21:00. מוזיקה שמחה ותפריט חגיגי שרקח שף המסעדה ירון גור יקבלו את פני הסועדים, ואת כל המנות יכין צוות הטבחים במטבח הפתוח לעיני הסועדים. בין העיקריות: פילה מוסר ים עם קרם תפוחי אדמה, רוטב פורצ'יני, פטריות, ערמונים, בצל מקורמל ותרד; פילה סלמון עם אורז אסור, בצל סגול, פטריות, תרד, ברוטב קרמל שום ושעועית ירוקה; לזניה כמהין עם מסקרפונה, כמהין, מוצרלה, פטריות, תרד ושום ועוד. מחיר: 168 שקלים לסועד, כולל שמפניה שתימזג לאורך כל הערב.
מתחם שופינה, ראש פינה

ג'ויה ראש פינה. צילום: יח"צ
וויסקי בר־מוזיאון || חגיגות בהאנגר
מסיבת השנה האזרחית החדשה הכשרה תיערך בשני מתחמים ותכלול בופה עשיר ואלכוהול ללא הגבלה, מוזיקה טובה וכמובן - וויסקי משובח. הוויסקי בר־מוזיאון, יחגוג מסיבת סוף שנה הכוללת מוזיקה ואווירה טובה יחד עם אוכל ואלכוהול משובח, קינוחים וארוחת Late Night משוגעת. על העמדה די.ג'יי שי גולדברג שינגן מוזיקת מיינסטרים חדשנית בסטים שירימו את קהל המבלים עד אור הבוקר. הפן הקולינרי יכלול בופה עשיר בהגשה עצמית לצד מנות מסתובבות מפתיעות שיוגשו לשולחן, בהן טרטר סלמון ואבוקדו על רוטב יוזו, ברוסקטה בשרים מעושנים, קרפצ׳יו בקר עם קרוסטונים, ארטישוק בתנור פחמים, סינטה מעושנת, לקט פטריות, מיני פטה כבד, פלטת שרקוטרי ועוד. במתחם ה־W תיערך מסיבת סילבסטר באווירה ייחודית המשלבת מנהרה טמפלרית עתיקה עם מוזיקת מיינסטרים ואלכוהול חופשי למשך כל הערב. 350 שקלים לאדם, כולל כניסה חופשית לבופה עם אוכל ללא הגבלה, קינוחים בחצות וארוחת לייט נייט.
מתחם שרונה, תל אביב

וויסקי בר-מוזיאון. צילום: נתנאל טוביאס

טיבי'ס || טעמים וניחוחות
ביום שלישי, כבר מהשעה 18:30, מסעדת טיבי'ס בחוות ורד הגליל מזמינה לקבלת השנה האזרחית עם תפריט מיוחד לערב הסילבסטר, שכולו עינוגים קולינריים ייחודיים, לצלילי מוזיקה שמחה ותפאורה חגיגית. שף חיים טיבי רקח לארוחת הסילבסטר תפריט חגיגי מלא בטעמים וניחוחות הכולל צ'ייסר פתיחה של ערמונים ואגוזי לוז. למרכז השולחן יוגשו בריוש מסורתי עם פרג וצימוקים בקוניאק וחמאת אנשובי, בייגל שומשום ירושלמי עם מטבל זעתר קלוי ולבנה ביתית, פתיחים, מנות ראשונות ומנות עיקריות, בראשן – שימו לב - צלעות טלה בגריל בקראסט פיסטוק מלוח, מוגשות עם גזרים צבעוניים מקורמלים ומג'דרה של דודה. 290 שקלים לסועד, יש להזמין מקומות מראש. 
ורד הגליל

טיבי'ס ורד הגליל. צילום: בועז לביא
ללה || חגיגה עם משפחת אלייב
במאפייה־בר־מעדנייה הגרוזינית ללה (LeLa) שפתחה לא מזמן המסעדנית לילי בן שלום במתחם שוק הכרמל, לא נחים לרגע: כל יום הוא חגיגה בסגנון חמארה גרוזינית. אבל השיא יגיע בערב הסילבסטר. הערב יחל בשעה 20:00 כשלרשות האורחים יעמוד התפריט המלא של המאפייה ובו מאפי חצ'פורי במילויי גבינה ומילויים טבעוניים, אצ'רולי (מאפה הסירה הידוע עם ביצה עלומה מעל), חינקלי במילוי גבינות ועוד. גם בגזרת המתוקים תמצאו את פאר הקינוחים הגרוזיניים ובנוסף יוגש פונצ'יקי, מאפה מטוגן במילוי קרם וניל. את הערב תלווה משפחת אלייב, שלושה דורות, שמונה נגנים, שחיים ונושמים מוזיקה מבטן ומלידה. אלייב היא חמולה בוכרית שמכניסה את הקהל לאקסטזה שבטית של ריקוד מטריף חושים, ובהמשך יצטרף גם די.ג'יי שינגן עד השעות הקטנות של הלילה. 180 שקלים לאדם (אין צורך בהזמנה מראש).
חיים חבשוש 42, תל אביב

מסעדת ללה. צילום: יח"צ

 
מרקטו || יין בכל מנה
מסעדת מרקטו העכואית של השף עמרי שחר מציעה לחגוג את תחילת השנה האזרחית החדשה בארוחת טעימות עשירה בליווי היינות של יקב רמת הגולן. בין המנות: דג ים על מסבחה שורשים, מרק קפוצ'ינו ארטישוק ירושלמי, מחבת מולים וסרטנים, תבשיל לחי עגל על פסטה, ירקות שרופים דמי גלאס ופרמז'ן ועוד. 330 שקלים לסועד, כולל טעימות יין שיוגשו לצד כל מנה. 
הבזאר הטורקי, עכו העתיקה

מסעדת מרקטו. צילום: יח"צ

 
קזינו סן רמו || לאכול לאט
השפית נועה לוי מארחת בקזינו סן רמו לארוחת סילבסטר מקומית את השף נדב מלין מקייטרינג לואיזה וראש תנועת סלואו פוד בישראל, ואת איש הליקוטים יתיר שדה. החבורה תבשל אוכל מקומי שיתבסס על חומרי גלם ישירות מהאדמה הקרובה, בקר ממרעה בגולן, עשבי בר בליקוט עצמי, סירופים של צמחים, ירקות ופירות מותססים ועוד. כולם יהפכו לאוכל אישי המבוסס על שיטות בישול עתיקות. בין המנות בתפריט החגיגי: נקניקיות חלקי פנים על פריקה עם חרדל בר ושוקרוט כרוב אדום; טרטר חי־בריא עם חלמון ביצה אורגנית כבוש, בורגול מותסס וסומק טהור מעמק הארזים בירושלים; נתח קצבים מגוהץ על הפלאנצ׳ה, ותפוח אדמה באטר; פריטו מיסטו מח עם סלסה ורדה וגם באו (כיסון סיני במקור) ממולא בשר עגל ושומן כבש וכרוב ועוד ועוד. מחירי המנות ינועו בין 50 ל־110 שקלים.
נחמה 2, מתחם נגה, יפו
בלה || פיצה פיתה ובורקס
חוגגים סילבסטר במסעדת השף "בלה" במושב בית שערים: כמו בכל שנה, תקיים המסעדה מסיבת סילבסטר מיוחדת. השנה החליטו הבעלים, השף ליאור גולן והשף עידן ליפשיץ, לערוך מסיבת דיסקו ממש כמו פעם, ולכן גם המנות שיחולקו ללא הגבלה בדוכנים השונים יהיו קשורות למוטיבים של מנות אוכל בסגנון רטרו: ריזוטו פתיתים ופירות ים, סיגר חלקי פנים, משה בתיבה, פיתה פיצה, בורקס מיוחד ועוד הרבה מנות ממטבחו של השף ליפשיץ. בנוסף, יפעל במקום בר פתוח לאורך כל הערב. 250 שקלים לסועד. 
בית שערים

מסעדת בלה. צילום: אגמדיה

 
גרינברג || אורח כבוד (שמבשל)
אפשר שאורי צבי גרינברג, המשורר הלאומי של המחנה הלאומי, מתהפך בקברו: בביסטרו הקרוי על שמו חוגגים את השנה האזרחית עם תפריט חגיגי של השף יונתן רושפלד. בלו"ז: שמפניה בפתיחה לכל סועד, ארבעה סבבים של אוכל עם בחירה של ארבע מנות לסועד, ואחרי הקינוחים גלידה בג'לטריה לפינוק בדרך הביתה. בין המנות: הבויאבס של רושפלד - מרק דגים ופירות ים מדרום צרפת, דג לבן מאודה באקווה פאצ'ה, "מים משוגעים", עגבניות, עלי שומר טריים, צלפים וזיתים ירוקים ועוד. 290 שקלים לסועד, להזמנות עד 19:45. 350 שקלים לסבב שני. 
אורי צבי גרינברג 25, תל אביב

גרינברג ביסטרו. צילום: אורי עשת

 
הוטל דה ויל || בניחוח צרפתי
לערב הסילבסטר מארחים בהוטל את השף הוותיק והמוערך איל לביא, הידוע בחיבור הבסיסי שלו למטבח הצרפתי. לביא יצר תפריט צרפתי קלאסי־מודרני המתכתב עם האווירה והרוח הייחודית של הוטל דה ויל. השף, שיבשל בעצמו בערב הסילבסטר, יציע מנות כמו טרטר סלמון עם שומר, קולרבי, שורש סלרי ועירית; מרק אבוקדו לימוני קר, קרם פרש חזרת וקוויאר סלמון; וגם ים־יבשה של נתח סינטה על הפלאנצ'ה יחד עם ג'מבו שרימפס, פילה סלרי ורוטב ציר סרטנים, שמנת וברנדי. מהבר ניתן ליהנות ממבחר קוקטיילים ומרשימת יינות צרפתיים מיוחדים, וכן משמפניות שיימזגו לכוסות הארוכות. הערב יחולק לשני סבבים - סבב ראשון יסתיים עד 19:30, סבב שני החל מ־20:30. 220־320 שקלים לאדם (תלוי בשעה). 
דיזנגוף 230, תל אביב

הוטל דה וויל. צילום: אנטולי מיכאלו