מסעדת דגים שהיא מקום מפלט והמנות האסיאתיות שמביאות את טאיוואן לת"א

מסעדת שאראק התל אביבית והקטנטנה לבטח תוציא אתכם מהדכדוך או לחלופין תספק תפאורה ראויה לחגיגה אינטימית, וגם - התפריט החדש והמסקרן שהשיקה מסעדת פקין

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דג שלם פריך - מסעדת שאראק
דג שלם פריך - מסעדת שאראק | צילום: שני בריל

שיטת שאראק לדיג מקבילה מעט לשיטת קמפיין הבחירות של הליכוד: במקום לזרוק לים קרס אחד כדי לתפוס דג בודד ומתלבט, זורקים לים רשת עם קרסים רבים. לאחר יממה מרימים אותה, ובכל קרס – דג. על זה נאמר תפסת מרובה – תפסת! "ליכודניקים, צאו להצביע. גנץ יקים ממשלה עם טיבי", קרא נתניהו וזרק מאות אלפי קרסים לכל עבר. בדיעבד מתברר שזה הצליח לו, כפי שזה מצליח לדייגים.

צוות גדול למדי מקבל את פנינו – מלצרים, מארחים, ברמנים, טבחים ומנהלי משמרת, עדיין נרגשים לקבל את פני הלקוחות החדשים. באופן מפתיע, ולא חשוב בעליל, כולם נראים קצת כמו פרדי מרקיורי, עם שפם עבות. בכלל, התחושה כאן ידידותית, נעימה, המוזיקה כיפית ולא מציקה. איטס א קיינד אוף מג’יק.

מאחורי שאראק עומדים שני ידוענים, סו קולד – עמי סמולרצ’יק ואורי הוכמן – ומאחורי המטבח בוחש השף דן שמולוביץ’ שסגר את מסעדת סבידה המוערכת בעכו. מתברר שבתל אביב הוא שומר על האופי הצנוע שאיתו הגיע מהצפון – מינימליזם, חומרי גלם ייחודיים, בחזרה לשורשים ובעיקר דגה טרייה.

התחלנו בצזיקי סליקורניה (28 שקלים). את הצזיקי אתם מכירים, אבל אולי פחות את הצמח שגדל כגידול בר באזור ים המלח ועתלית ואוקלם על מנת לאפשר גידול שלו בהיקף מסחרי. ייחודיותו, מעבר לצבע הירוק עז, הוא במליחותו הטבעית, ויש אף כאלה המייצרים ממנו מלח. כאן הוא משתלב נהדר עם היוגורט הטבעי, הום מייד, עד לקבלת מנת פתיחה חביבה וקצת שונה מהשטאנץ המוכר במסעדות דגים. גם מנת הדג הנא (ביום שביקרנו זה היה מוסר) מוגשת כאן באופן מרענן, עם פלחי פומלה קלופים, צ’ילי, כוסברה ונענע (46 שקלים). זה לא סביצ’ה, אלא מנת כלאיים קטנה ומטריפה.

חדשות האוכל: מתכונים מסבתא

המגיעה מהאי האסייתי המרוחק והטרופי. יחד עם צוות המטבח נוצרו מנות הנאמנות לטעמים המקוריים, לחומרי הגלם ולשיטות הבישול שמאפיינות את מקום הולדתה של הבשלנית. שייה גדלה בעיר טאיצ'ונג, שממוקמת במרכז טאיוואן והיגרה לישראל בעקבות סיפור אהבה ישראלי.

היא חברה לצוות המטבח של המסעדה ויחד הם מביאים את המתכונים שאותם למדה מאמה ומסבתה. עד לסוף חודש מרץ יוכלו הסועדים בפקין לקבל הצצה למגוון העשיר והאקזוטי של המטבח הטאיוואני ולמנות, כדוגמת שיאו לונג – כיסונים בעבודת יד שמולאו בעוף; בן טיאו נודלס – אטריות אורז רחבות עם בשר לבן טחון וחמישה תבלינים; ודן צ'או פאן – שרימפס מוקפצים עם אורז, ביצה וגזר סגול.

תגיות:
ביקורת מסעדות
/
דגים
/
אוכל אסיאתי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף