הפתעת השבוע: המסעדה בראש העין שגילתה לנו שסושי עם חציל זה שילוב מחשמל

בעוד המשלוח ממסעדת Kan Kai שינה את כל מה שידענו וחשבנו על המטבח היפני, הקובה של דרור רוצה להציל את העולם ומצליחה, עם קובה מנצחת, אותנטית ומשביעה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
זוקיניו קאן קאי
זוקיניו קאן קאי | צילום: גל זהבי
2
גלריה

לפתע הייתה לנו דודה לקובה. פוסט בפייסבוק גרר עשרות תגובות: מ”תכינו לבד”, דרך “קנו קפוא בסופר” ועד “בואו מחר לקפה וקובה”. אחת ההמלצות הייתה להזמין מ”הקובה של דרור מצילה את העולם”. מי זה דרור, וממי הוא רוצה להציל את העולם?

אז מתברר שדרור כהן הוא מפיק אירועים במקצועו. כל חייו הוא מבשל, חולם ונושם אוכל, וחבריו מספרים שהמומחיות שלו, תבשילי קובה, כבר הפכה לכוכבת האירועים גם כשהוא לא המפיק. כשמשבר הקורונה פרץ ושיתק את הענף, החליט כהן לתפוס יוזמה ולמכור את תבשילי הקובה לקהל. כדי להבטיח שהתבשילים יהיו אפילו יותר אותנטיים ומדויקים, חבר דרור לאלי, איש הקובה ממחנה יהודה, שחלק עמו טיפים להכנת קובה מושלמת.

כמו הוון־טון בסין והטורטליני באיטליה, גם הקובה, בסופו של דבר, מתבססת על בצק ממולא בבשר – בין אם מטוגן או מבושל. הקובה (בערבית: כדור) הומצאה בסוריה או בפרס, לא ברור, והתפשטה לעיראק, לכורדיסטן, ללבנון ולמדינות שכנות - חלקן חברות שלנו, חלקן אויבות מרות. מתברר שהקובה מאחדת בין כולן.

עד היום, אגב, יש מחלוקת בין העמים מי המציא את הקובה, כאילו מישהו מקבל תמלוגים. המאכל הפך כל כך פופולרי, שבמהלך השנים נוספו לו אינספור גרסאות ושכלולים, בהם קובה עם משמש מיובש(!), קובה עם במיה, עם נענע(!), עם שום, קובה שטוחה (הקרויה חמו), עם קישואים ויש אפילו גרסה חלבית.

אנחנו טעמנו קובה חמוסטה נהדרת (שמקורה בכורדיסטן) – מעטפת סולת עם עלי סלרי ומנגולד, טעימה מאוד ומשביעה - שלוש יחידות המגיעות עם אורז לבן (47 שקלים). לא יכולנו לפספס את הקובה סלק, שנחשבת למלכת המטבח העיראקי: שלוש יחידות במילוי בשר בקר, שוחות ברוטב סגלגל פוטוגני ומתובל היטב, ומגיעות אף הן עם אורז (47 שקלים). ניתן לרכוש אצל דרור גם סירים של 20 יחידות (במחיר 270 שקלים), לארוחה שלמה לשישי בערב. הכי אותנטי, הכי מפתיע.

קובה סלק של הקובה של דרור
קובה סלק של הקובה של דרור | צילום: יח''צ

כולם יודעים שהסושי הומצא ביפן, אבל הפופולריות הגואה שלו, שהפכה אותו ממאכל אזוטרי לאחד המשלוחים האהובים (והממותגים) בעולם המערבי, בכלל הגיעה הודות לשפים בקליפורניה, שהוסיפו לו חלק קטן אבל מהפכני: אבוקדו. אם תהיתם מדוע קוראים ל”קליפורניה רול” בשם זה, אז הנה, עכשיו אתם יודעים.

הסושי זוכה לאינספור גרסאות, תוספות ושיגועים – מזכיר קצת את עולם הסופגניות העכשווי – אבל את היצירה הבאה אנחנו פוגשים בפעם הראשונה: סושי עם חציל. מה שנשמע לרגע כמו חיבור לא מוצלח, אפילו כזה שנעשה בכוח, מתמוסס ברגע שטועמים ממנו. במסעדת Kan Kai בראש העין (משלוחים לכל האזור) מכינים מאקי אינסייד־אאוט, שהחציל הקלוי ממוקם בחלקו העליון ומקורמל בטריאקי (55 שקלים לשמונה יחידות).

התוצאה מחשמלת: טעמו המריר של החציל נעלם, ונותרת רק הארומה הנהדרת שלו שמשתלבת נהדר הודות גם למתיקות שנוספת לו. יחד עם הקפדה על סלמון בוהק, אבוקדו טרי ושבבי טמפורה, נדמה שזו מנה שעוד תועתק במסעדות אחרות.

החציל והזוקיני מככבים במנות סושי נוספות, בהן באלמונדי - סלמון מתובל עם בצל ירוק , איולי, אבוקדו, חציל טמפורה, במעטפת זוקיני קלוי מקורמל בטריאקי ושקדים קלויים מעל (55 שקלים); זוקיניו - עם אבוקדו, בצל ירוק, שיטאקי, מלפפון, במעטפת זוקיני קלוי מקורמל בטריאקי ונגיעות קרם לימון וטמפורה (50 שקלים); לוני וג’י - זוקיני בפאנקו, אבוקדו, בצל ירוק ואושינקו במעטפת חציל קלוי מקורמל (50 שקלים).

תגיות:
מסעדות
/
ביקורת מסעדות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף