“ארטישוק”, המסעדה בצומת העלייה לגלבוע, מושכת אליה קהל סועדים מגוון. יש בה גם חנות אורגנית בעלת מגוון מרשים (מצאנו לפחות שישה סוגי חמאת אגוזי קשיו, אגוזי לוז ובוטנים), וחנות גינון קטנטנה ומקסימה. המסעדה לא טבעונית - היא חלבית, ואפילו מושחתת, מבוססת על פחמימות בצקיות. 95% מהתפריט מבוסס על בצק עם משהו: פיצות, מאפים, אפילו המנות הראשונות כוללות בצק.
המאפה השני היה רגולציה סלק - פוקצ’ה שנאפית במקום ועליה פלחי סלק, שום קונפי, לימונים כבושים, מלח הימלאיה, תימין ובלסמי מצומצם (45 שקלים). שתי המנות יצירתיות, לא רואים הרבה כמותן במסעדות, הן עשירות בחומרי גלם איכותיים ונדמה שמכינים אותן באהבה.
מסעדת הבשרים “BP ביסטרו", הסמוכה לנתניה, על הכביש המהיר מחיפה לתל אביב, היא מוקפדת ואיכותית. רעבים בטוח לא תצאו מכאן
"BP ביסטרו" הסמוכה לנתניה, על כביש החוף, היא כנראה לא מסעדה שאליה לוקחים לדייט ראשון, אבל היא בהחלט מתאימה לדייט שלישי והלאה. מסעדת הבשרים הזו היא אנטיתזה לאווירת תחנת הדלק הסמוכה אליה: היא מוקפדת, גבוהה, מחזיקה בנתחי בשר מובחרים ומטפלת בהם בקפידה, ויש בה שירות אישי ונגיש.
"BP ביסטרו", תחנת דלק פז כביש החוף, נתניה, 053-9414781 (כשר)
גם נוף כחול גדול שמרחיב את הלב, וגם אוכל מוקפד שמוגש בפרזנטציה יפהפייה: ביקור נעים במסעדת החוף “נירוונה פרש קיטשן" בחיפה
כשאנחנו מטיילים בחו”ל, אנחנו נזהרים ממסעדות תיירים – במיוחד כאלה הצופות אל הים. לכן כה שמחנו לגלות שבמסעדת החוף “נירוונה פרש קיטשן” בחיפה יש לא רק נוף כחול גדול שמרחיב את הלב, אלא גם מנות שלא מביישות מסעדות מכובדות. האווירה כאן היא שאנטי־באנטי, השולחנות נמוכים ולא מתאימים לאכילה, אבל האוכל מוקפד ומוגש בפרזנטציה יפהפייה, והוא שווה את ההתכופפות.
היה לנו האומץ להזמין פה גם דניס על אורז יסמין ירוק (91 שקלים), והופתענו לטובה. נתח הפילה צרוב במדויק, מומלח בעדינות, והוא מוגש על תבשיל אורז יסמין ירוק עם עשבי תיבול, לימון פרסי ואפונת גינה, טעמים שמשתלבים בפה בצורה הרמונית. מנת הסלמון הים־תיכוני, אין משמעותה שהדג גדל בים התיכון, אולי מתכוונים לתבשיל האורז השחור שמצורף למנה, עם פטריות צרובות ובצל ירוק – תוספת שהיא הפתעה נעימה (92 שקלים).