מבעבעים בבית: השמפניה המתפוקקת לקול צהלות האנשים הפכה כבר למאסט בכל חגיגה, וכמובן בחגיגות סוף השנה. כיף לשתות אותה והיא תמיד מעוררת בעבועי שמחה ועליצות. עם זאת, המחיר של שמפניה קלאסית יכול להגיע למאות שקלים, ולא תמיד בא לנו להוציא עליה 300 שקל (במקרה הזול). 

אל דאגה, אתם תארגנו את החבר'ה לארוחת סילבסטר שמחה, ואנחנו נסדר לכם כמה קוקטיילים קלים להכנה על בסיס יינות מבעבעים מצויינים מחו"ל, שגם כיף לשתות נקי, וגם לא עוברים את רף ה-100 שקל. שתהיה שנה טובה לכולנו.

1. Death in the Afternoon של המינגווי

מוות בצהרים של המינגווי (צילום: יחצ חול)
מוות בצהרים של המינגווי (צילום: יחצ חול)

הקוקטייל הזה קיבל את שמו מתוך הספר "Death in the Afternoon" של ארנסט המינגווי, הידוע בחיבתו לאלכוהול ולאבסיינט בפרט. הדרינק הבנוי מאבסיינט ושמפניה קרה מאד, הפך לקוקטייל מן המניין בעקבות ההתלהבות של הקוראים, ואף הוכנס כבר ב-1935 לתוך ספר מתכונים.

"מוות אחר הצוהריים" מבוסס על שמפניה יבשה קרה במיוחד. בחלק מהמתכונים מוסיפים מתיקות של ורמוט או מי סוכר. אתם יכולים גם להכניס מתיקות עם מבעבע חצי יבש שעבר קירור במקפיא. אנחנו השתמשנו ביבש.

המרכיבים:

  • 60 מ"ל (1/3 כוס) של אבסיינט
  • סגירה במבעבע יבש קר מאד

ההכנה:

  • למזוג אבסיינט אל כוס שמפניה ולסגור במבעבע קר במיוחד.

קאווה ספרדית יבשה במיוחד המורכבת מענבי ארלדה, מקבאו ושארל-לו, המעניקה רעננות מתפרצת וגיזוז עדין בפה. היא מכילה ארומות עדינות טרופיות והדריות, לצד טונים ירקרקים שישתלבו מעולה עם האבסיינט. מחיר: 60 שקלים

2. פרנץ 57

פרנץ 57 (צילום: יחצ חול)
פרנץ 57 (צילום: יחצ חול)

כמו הרבה קוקטיילים קלאסיים, מקורו של הפרנץ' 75 לא ידוע כ"כ ומוקף במסתורין. על פי היסטוריון המשקאות דייוויד וונדריץ', המתכון הופיע לראשונה בשנת 1927, בשיאה של תקופת היובש בארה"ב, וההשערות היו שהשילוב של ג'ין ושמפניה, היה בשימוש עוד הרבה לפני כי המתיקות של השמפניה איזנה את המרירות של הג'ין, בחלק מהמתכונים מופיע קוניאק במקום ג'ין ואנחנו גילינו שבכל מקרה תקבלו משקה רענן שיתחיל את צהרי השישי שלכם בצורה מושלמת.

המרכיבים:

  • 30 מ"ל (3.5 כפות) ג'ין
  • 15 מ"ל (כף וחצי) מיץ לימון סחוט טרי
  • 10 מ"ל (כף) מי סוכר
  • יין מבעבע יבש קר
  • קליפת לימון 

ההכנה:

  • מכניסים כוס שמפניה למקפיא
  • קלפו רצועת לימון ארוכה מהלימון לפני שתסחטו אותו לקוקטייל
  • בשייקר או בכוס גבוהה מערבבים קרח, ג'ין, מיץ לימון ומי סוכר עד קירור
  • מוזגים לכוס שמפניה מקוררת, סוגרים במבעבע ומקשטים בקליפת לימון

ההמלצה שלנו // וילרנאו ברוט רזרבה

קאווה וילרנאו ברוט רזרבה היא קאווה אורגנית, בעלת בועות קטנות, ניחוחות פירותיים וחמיצות מאוזנת. מיוצרת מענבי מרלו, מקבאו ופרלאדה ועוברת תסיסה שניה בבקבוק ולאחר מכן מתיישנת בבקבוק במשך 19 חודשים לפחות. מחיר: 55 שקלים.

3. OLD CUBEN

OLD CUBAN (צילום: FREEPIK)
OLD CUBAN (צילום: FREEPIK)

גירסה מבעבעת למוחיטו שמכניסה יותר רעננות למשקה. גם פה אפשר להשתמש מבעבע יבש או בחצי יבש - תלוי במתיקות שאתם מחפשים.

המרכיבים:

  • עלי נענע
  • כפית מי סוכר
  • 15 מ"ל (כף וחצי) מיץ ליים / לימון סחוט
  • 1/2 כפית אנגוסטורה ביטר
  • 30 מ"ל (3.5 כפות) רום מיושן
  • מבעבע קר לסגירה

ההכנה:

  • שקשוק קצר של המרכיבים עם קרח וסגירה עם מבעבע בכוס שמפניה.

יין לבן מבעבע יבש. יין בצבע בהיר זהוב, וארומה עדינה ומרעננת של אגס, תפוח ואפרסק. עם סיומת מתגלגלת בלשון בטעם של דבש וחריפות מעודנת.. מחיר: 30 שקלים.

4. פונץ' שמפניה

פונץ שמפניה (צילום: FREEPIK)
פונץ שמפניה (צילום: FREEPIK)

אמנם חגיגות סוף השנה נופלות על מזג אוויר חורפי, אבל זהו משקה כיפי לכל השנה ובקיץ בפרט. פה תוכלו להשתמש בכל מיני מבעבעים שקיבלתם מתנה, כמובן שיינות ממש פשוטים פחות כדאי להכניס כי אז תקבלו משקה מתוק מידי. כמו בכל פונץ, הבסיס הוא האלכוהול, במקרה שלנו מבעבע ולתוכו מכניסים שפע של פירות טריים. אם השתמשתם במבעבע מתוק יחסית אז ניתן למתן את המתיקות עם סודה.

המרכיבים:

  • בקבוק מבעבע חצי יבש או פרוסקו קר מאוד
  • 1/3 כוס ברנדי או קוואנטרו
  • פירות חתוכים כגון תותים, אוכמניות, תפוזים, אננס, תפוחים, אפרסק
  • נענע
  • סודה

ההכנה: 

  • לערבב את כל המרכיבים, לטעום ולהוסיף סודה בהתאם לטעם
  • להגיש בכוסות יין

הכי מקומי שיש. יין לבן רענן ומבעבע קלות, מענבי מוסקט אלכסנדרוני שנבצרו בהבשלה מלאה היין עבר תסיסה במכל לחץ לקבלת יין ארומטי. ליין גוף בינוני ומתיקות מאוזנת עם ארומה של פירות טרופיים וחבושים אפויים. מחיר: 40 שקלים.

5. אפרול שפריץ

אפרול שפריץ (צילום: FREEPIK)
אפרול שפריץ (צילום: FREEPIK)

לא צריך להרחיב הרבה על הקוקטייל הזה שתמיד כיף לשתות אותו ותכלס הוא זה שפותח לנו את שתיית הצהריים כל שישי. כיאה למקור האיטלקי, פה נשתמש בפרוסקו יבש שיאזן את האפרול.

המרכיבים:

  • 90 מ"ל (2/3 כוס) פרוסקו
  • 60 מ"ל (1/3+ כוס) אפרול
  • נגיעת סודה
  • לקישוט: פלח תפוז

ההכנה:

  • ממלאים כוס גבוהה בקרח
  • ממלאים 2/3 ממנה בפרוסקו, מוסיפים את האפרול וסוגרים עם מעט סודה ומערבבים
  • מקשטים עם פלח תפוז

מיונטו (מיצרני הפרוסקו הנחשבים באיטליה) פרוסקו מיוצר מ-100% ענבי גלרה בשיטת CHARMAT ועובר תסיסה שנייה במכלי נירוסטה. מיונטו פרוסקו הינו יין מאוזן, בעל גיזוז עדין, ארומות פרחוניות וטעמים פירותיים. מחיר: 55 שקלים.

6. קטיפה שחורה

קטיפה שחורה (צילום: יחצ חול)
קטיפה שחורה (צילום: יחצ חול)

"קטיפה שחורה" נוצר על ידי המלכה ויקטוריה באמצע המאה ה-18 כ"דרינק התאבלות" על מות בעלה והוא עובד גם בימינו רק יותר בקטע שמח. אל תיבהלו מהשילוב של הבירה, המשקה הוא מאד אלגנטי ונותן לשמפניה את הכבוד שלה.

המרכיבים:

  • בירת גינס או בירת סטאוט כהה
  • מבעבע יבש קר

ההכנה: 

  • יש למלא חצי כוס שמפניה מקוררת בבירה ואליה לשפוך בעדינות מבעבע יבש קר
  • לצלם לאינסטגרם ואז לשתות

מקור קאווה IBERICA באזור פנדס שבקטלוניה והיא מיוצרת בבית הקאווה האיכותי "מסאקס", מראשוני יצרני הקאווה. הקאווה מיוצרת על פי המסורת של תסיסה שנייה (מתודת שמפיין) והתיישנות של בין שנה וחצי לשנתיים ומיוצרת מענבי מקבאו, פרלדה וענבי שרל-לו, הזנים המאפיינים את הקאוות הספרדיות, כשכל זן נבצר בזמן האופטימאלי שלו. נוסיף ונזכיר כמובן את הקלאסיים כגון המימוזה והבליני.

אל תשכחו סתם להנות מהמבעבעים כמו שהם. שנה שמחה וטובה.