פסטורליות בלב העיר? כאשר מדובר במסעדת השף פסטאל הכול אפשרי. עם שילוב מנצח בין יופי, אווירה ומנות טעימות במיוחד - קוטפת המסעדה עוד ועוד מחמאות, ואף בשנת 2014 זכתה במקום הראשון כ'מסעדה המעוצבת ביותר' בתחרות העולמית Space Design Award Idea -Top. כעת, בעקבות כניסתו של השף גל בן משה, זוכה כוכב מישלן, שב פרופ' רפי קרסו למסעדה האהובה לארוחת טעימות יוצאת דופן.

מסעדת פסטאל חרטה על דגלה עוד מזמן - להיות הכי יפה. ובהחלט, אחרי כמה שנות פעילות, ניתן לומר זאת עליה. "הכניסה למסעדה היא דרך הכיכר של מרכז אומנויות הבמה בתל אביב, ממש ליד הקאמרי והאופרה", סיפר פרופ' קרסו בפתח דבריו, "היא זכתה בעבר בפרס המסעדה המעוצבת ביותר והיא לא רק יפה אלא מאוד טובה ומיוחדת".

השף גל בן משה, שאחראי כאמור על התפריט המרשים, הוא בעל מסעדת Prism שבברלין, המעוטרת בכוכב מישלן. קרסו ציין כי השף "עבד בברלין 15 שנה ונחת ישר לפסטאל עם אנרגיה חדשה, תפריט חדש של טעמים ים תיכוניים, נגיעות של המטבח הבינלאומי משולבים בטכניקות בישול - גם קלאסיות וגם חדשניות". כתוצאה מכך, לדבריו, "הטעמים והאווירה במסעדה השתנו, גם הצלחות, גם המוזיקה למוזיקה יותר מזרחית שלא להגיד יותר ערבית, אם אוהבים אותה - זה כבר עניין של טעם".

כחלק מהמסעדה, ניתן לבחור בין הזמנת מנות מהתפריט הראשי או את תפריט הטעימות, אשר עולה 395 ש"ח לסועד וכולל בתוכו 10 מנות, מפתיחה ועד קינוח. פרופ' רפי קרסו, שהגיע במטרה לטעום כמה שיותר, בחר בתפריט הטעימות ופתח את הארוחה המרשימה עם לחם דגנים עתיקים וחמאת שמן זית. 

משעשעי החיך של פאסטל (צילום: פרופ' רפי קרסו)משעשעי החיך של פאסטל (צילום: פרופ' רפי קרסו)

לצד יין לבן מדרום איטליה, הצטרפו לשולחן מנות הפתיחה של הארוחה - משעשעי החיך. "הגיעה עוגת אורז, עם גלידת חציל ואבן יוגורט מגורדת מעליה. מתפצח בפה, העוגה מתפצחת בבת אחת עם הגלידה שנמסה - ממש חגיגת טעמים. לעוגה הצטרף טארט הטלה שהיה נהדר. על בצק פילו, בצק דק דק של עלים, עליו חלמון, בשר טלה, בצל מקורמל ופיסות טלה חתוכות. ממש מנה נהדרת. הדבר השלישי שקיבלנו הוא פלמידה עם צ'ילי בורגול, מנה קריספית עם שזיף. גם כאן הייתה חגיגה של טעמים, ממש משעשע את הפה בטעמים נהדרים. כל מנה הייתה מנת שף, מנת מישלן".

לאחר פתיחת התיאבון, הגיעה תורה של המנה הראשונה - אינטיאס, קישוא, צנונית, ביצי סלמון, יוגורט, אותה הגדיר פרופ' קרסו כ"תאווה לחיך". מיד אחריה הוגשה לשולחן מנת קלמרי אנדויה טלה, תפוח אדמה, ריג'לה, שמן צ'ילי. "גם זו מנה נהדרת, חריפה מאוד", אמר קרסו, "הקלמרי היה ממולא בבשר טלה קצוץ עדין, וזה היה שילוב נהדר של ים ויבשה - קלמרי ממולא בבשר טלה טחון".

לטענתו, "עודף הצ'ילי ששידך ביניהם הביא את זה לכלל שלמות למי שאוהב חריף. ללא ספק זאת מנת מישלן, אבל אם נורא חריף לכם כמו שהיה לי, קחו ביס מתפוח האדמה שנמצא שם על תקן של מכבה שריפות. הרוטב הוא רוטב איטלקי, סוג של סלמי שמורחים אותו. הרוטב הזה למעשה, הנקניק הזה, מורכב מבשר כתף, בטן, קיבה וראש של עגל נמוך וקטן שמבושל יחד עם הפלפלים החריפים ביותר שמגיעים מדרום איטליה".

מנה נוספת שהייתה חלק מחגיגת הטעמים הייתה מנת הטלה ברוטב דובדבנים חמוצים, לצד בצלים בתנור ובורגול. "נתח הטלה היה מעט קשה לטעמי אם כי טעים מאוד. הבצל שהיה לידו היה מעדן, שילוב של מתקתקות עם רוטב הדובדבנים והיין שליווה את המנה - ממש שלמות", ציין קרסו בביקורתו.

טלה דובדבנים חמוצים, בצל, בורגול  (צילום: פרופ' רפי קרסו)טלה דובדבנים חמוצים, בצל, בורגול (צילום: פרופ' רפי קרסו)

כמנה אחרונה, טעם פרופ' רפי קרסו את מנת הדלעת בסיד פיסטוק, סולת, שוקולד לבן ויוגורט. "מנה נהדרת, מיוחדת, לא מדי מתוקה וזה באמת מה שהיה טוב במנה", ציין קרסו, שהתייחס ל־4 הצלוחיות מלוות העוגיות שהוגשו גם הן - וסיכם את החוויה: "ארוחת טעימות מפוארת בעלות של 395 ש' לסועד, ללא היין. לא זול אבל יש גם תפריט שכל אחד יכול לבחור לעצמו מה שהוא רוצה. אוכל מעולה, אווירה נעימה, אני בוודאי אחזור לשם".

דלעת בסיד פיסטוק, סולת, שוקולד לבן, יוגורט (צילום: פרופ' רפי קרסו)דלעת בסיד פיסטוק, סולת, שוקולד לבן, יוגורט (צילום: פרופ' רפי קרסו)