השבוע נכחתי במפגש חברתי שהיו בו גם ילדים. בין הכיבוד שהוגש היו כדורי שוקולד. הופתעתי מתגובת חלק מהילדים, אשר בנגיסה הראשונה בכדורי השוקולד דחו אותם תוך עיקום החוטם. לשאלתי, התברר לי שאלו כדורי בריאות. לא נעשה בהם שימוש בביסקוויטים ובשוקולד כמו במתכון הקלאסי, אלא בתמרים, אגוזים וחומרים טבעיים שונים.
לאורך השנים פרסמתי במדור מתכונים שונים לכדורי שוקולד, משום שיש להם עשרות גרסאות הכנה, עם מבחר שילובים מעניינים. הם למעשה הדרך הטובה ביותר להיפטר משאריות של עוגיות, עוגות, ביסקוויטים ושאר מתוקים שנותרו לכם בבית. הם משמשים כמעין בצק לכדורי השוקולד. מרסקים אותם יחד במעבד מזון או באמצעות מערוך, כותש שניצלים, עלי ומכתש וכו'. מוסיפים לכל הטוב הזה עיסת שוקולד, לשים ויוצרים כדורים.
במתכון הקלאסי עיסת השוקולד מבוססת על אבקת קקאו מומסת עם חמאה או מחמאה (לגרסת הפרווה). אפשר לשלב במקומה שמנת מתוקה עם שוקולד מריר או ממרחי שוקולד אחרים. השילוב בין פירורי הביסקוויטים (או העוגות) לשוקולד המומס מניב עיסה כהה, שאותה מגלגלים לכדורים קטנים. על הכדורים מפזרים פתיתי קוקוס, סוכריות צבעוניות או פירורי אגוזים.
בתקופה זו, כשנושא הבריאות הופך יותר ויותר מרכזי, אפשר למצוא מתכונים להכנת כדורי שוקולד גם בגרסאות בריאות. כהורים אנחנו מנסים למצוא פתרונות בריאים ויצירתיים למתכונים אהובים, ועושים מאמצים להציע תחליפים מתאימים.
למשל, כדורים המבוססים על שימוש בתמרים, זרעי צ'יה ואבקת חרובים במקום שוקולד. את מקום החמאה אפשר להחליף בשמן קוקוס מוקשה ובמקום ביסקוויטים אפשר להשתמש במבחר אגוזים, שאותם טוחנים עד דק. במקום לצפות את הכדורים בסוכריות צבעוניות, אפשר לגלגל אותם בפתיתי קוקוס, בשומשום קלוי או בתערובת של קוקוס וזרעי צ'יה.
בחרתי להציע לכם שלושה מתכונים. המתכון הראשון הוא להכנת כדורי שוקולד בגרסה הקלאסית בשלל טעמים, עם אפשרות להכינם בגרסה המותאמת לבוגרים. שני המתכונים הבאים הם גרסאות בריאות שונות ומיוחדות - האחת מבוססת על תמרים והשנייה על אגוזים וזרעים.