בניגוד לפירות אחרים אשר גדלים על העצים, האבוקדו לא מבשיל עד קצירתו. אבוקדו לא בשל שומר על צבע בהיר, גם לאחר קטיפתו, והוא די מוצק כאשר לוחצים עליו ונוגעים בו. הסימן המובהק לכך שהאבוקדו בשל הוא קליפה בצבע כהה יותר, והתרככות. לעיתים, יש מקרים של הבשלה יתרה, כאשר האבוקדו כהה מאוד והפרי הוא עיסתי יתר על המידה לאחר לחיצה עליו. במקרה כזה, צריך לתפוס את הסכין וליהנות מהאבוקדו כל עוד אנחנו יכולים.
להלן דרך בטוחה ומהירה שתעזור לנו להבשיל אבוקדו במהירות הבזק:
שיהיה בתיאבון!