בשביל נוף כזה שווה לאכול מוקדם: ביקרנו ב"סיטארה" וחזרנו לספר

הנוף מהמם והאוכל פשוט מצוין, כך ששווה היה לסבול למענם את הרעש שהתלווה לארוחה: ביקור ב"סיטארה" במתחם סי אנד סאן בתל אביב

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
סיטארה שווארמה דג
סיטארה שווארמה דג | צילום: פרטי
3
גלריה

כאמור, השגת מקום במסעדה בשישי בערב בתל אביב היא משימה בלתי אפשרית ומייאשת. המצב עד כדי כך עמוס, שגם אם תטלפנו ביום ראשון להזמין מקום ליום שישי – חמישה ימים אחר כך! – במסעדות הנחשבות ישיבו את פניכם ריקם. זו הסיבה שהגענו ל"סיטארה" במתחם סי אנד סאן בצהרי שישי: רק בשביל נוף כזה שווה לאכול מוקדם. בצהריים אפשר ליהנות מנוף של ים כחול וצלול, על רקע עצי דקל שנשתלו בטיילת היוקרתית. ברוכים הבאים לתל אביב בואכה מיאמי. הלב מתרחב. גם הקיבה.

סיטארה אנטיפסטי דג
סיטארה אנטיפסטי דג | צילום: פרטי

שקט, לעומת זאת, לא ממש מצאנו פה. משום מה יש באולם הצדדי ליין של מוזיקה רועשת. אבל יש גם אוכל, והוא פשוט מצוין, כך ששווה לסבול למענו את הבום־בום הבוקע מהאולם. התחלנו עם שווארמה דג ים - במקרה דנן מדובר במוסר, עדין ומתמסר למזלג, על מצע של חומוס.

הדג עסיסי וטרי, וההכנה שלו דורשת דיוק, אלא שכאן הוא זוכה לשדרוג אדמדם מפתיע, ומלווה בירקות ירוקים. אין מה לומר, עונג שישי. כשסיימנו את הארוחה, המסיבה כבר הסתיימה, וחדר העישון אוכלס במהירות בשולחן ענקי שסביבו התגודדו בני משפחה שחוגגים יום הולדת. מסעדה אחת עם פתרון לכולם. הצביעו סיטארה.

"סיטארה", הרצל רוזנבלום 8, תל אביב, 03־6996633 (לא כשר)

האם זהו ההמבורגר המושחת ביותר בתל אביב? שימו לב למגדל הגבוה הזה שמצאנו ב"הולשטיין בורגר" בשוק הכרמל: קציצת בקר שמנמנה במשקל 200 גרם ועליה קורנביף, ביצת עין וגבינת גאודה, חסה, עגבנייה, בצל סגול ומלפפון חמוץ. הבשר מצוין, גם הצ'יפס לא רע בכלל (88 שקלים). הבשר עסיסי ואיכותי הודות לבשארה חינאווי, אחד הבעלים (יחד עם יומי לוי) ונצר למשפחת קצבים יפואית שעוסקת בבשר כבר למעלה מ־100 שנים. חבל רק שהם לא שואלים את הלקוחות לגבי דרגת העשייה הרצויה, אבל על זה אפשר לסלוח.

המבורגר מושחת מבקר הולשטיין מובחר בתוספת אקסטרה קורנביף ביצת עין גבינת . גאודה עם ירקות.
המבורגר מושחת מבקר הולשטיין מובחר בתוספת אקסטרה קורנביף ביצת עין גבינת . גאודה עם ירקות. | צילום: אנטולי קרינצקי

בימים אלו מושקות מנות חדשות בתפריט הבורגר בר, בהן המבורגר הולשטיין וגבינה (200 גרם) בתוספת גבינת צ'דר, מוגש ללא ירקות בלחמניית בריוש שמן זית (59 שקלים); כריך קצבים המוגש בג'בטה בליווי רוטב קצבים פיקנטי, בצל מקורמל, נתחים מהקצבייה לבחירה (פיקניה/שייטל/סינטה) עם רוטב צ'דר (45 שקלים), ורדיפיין בורגר בליווי ירקות בלחמניית בריוש שמן זית (68 שקלים).

תגיות:
מסעדות
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף