בבית ילדותי, בחרה אמי אסתר ז"ל להכין ביום זה את לחמניות הפריקסה הממולאות בטונה, הריסה, ביצים ושלל כבושים. ההסבר שלה היה מקורי: לחמניית הפריקסה היא ארצנו, וכל התוספות הן אזרחי המדינה, וכולנו נכנסים ללחמנייה. כילדים די גיחכנו על המשל של אמי, כיום אני מבינה עד כמה זה היה גאוני: המילוי של הפריקסה הוא הפסיפס האנושי שחי כאן - אנשים מפולפלים, עדינים, חריפים, צנועים, מרירים, קשים שהגיעו ארצה מכל קצוות תבל.
היות שאני מודעת ליכולות שלי, אני בטוחה שלא אצליח לשנות לאף אחד את הרגל הנפנוף לטובת הפריקסה של אמי, לכן חיפשתי דרך קלה לציין את יום העצמאות - שמתאימה גם למי שלא מעוניין להתקבץ סביב מנגל מעשן וגחלים לוחשות ובכל זאת רוצה ליהנות מבשר על האש. חשבתי על פתרון קל - שימוש במחבת פסים או פלאנצ'ה פסים על הכיריים במטבח. בדרך זו אפשר בקלילות לקבל את אפקט הצלייה.
במקום נתחי הבשר הסטנדרטיים, בחרתי בקבבוני דג ובקבבוני בשר בצורת הגשה קצת אחרת: צולים את הקבבונים על מחבת פסים עם מעט מאוד שמן זית ובמשך קצת יותר זמן, על מנת לקבל את אפקט הצלייה על גחלים ולא רק פסים של צלייה. הוספתי מבחר ירקות שגם אותם צולים על הפלאנצ'ה עד לריכוך. בדרך זו מוותרים על הנפנוף והעשן הגדול ונשארים עם הטעם.
מחממים היטב מחבת פסים או פלאנצ'ה פסים, מוסיפים מעט מאוד שמן זית ומסדרים פרוסות של ירקות וביניהן מפזרים מעט פרוסות שום. צולים משני הצדדים במשך מספר דקות עד לריכוך וצלייה אחידה. בדרך זו צולים את כל הירקות החתוכים. מדי פעם מוסיפים מעט מאוד שמן זית ופרוסות שום.
מסדרים את הירקות על כלי הגשה, מזלפים מעט שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור. מפזרים מעל פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים ומגישים.
מכניסים לקערה רחבה את כל החומרים, לשים היטב יחד עד לקבלת עיסה אחידה. יוצרים קציצות מוארכות או סגלגלות, שאותן כורכים על מקלות הקינמון.
מחממים היטב מחבת פסים או פלאנצ'ה פסים. רצוי להוסיף כפית שמן זית. מניחים מספר שיפודים בנוחות על המחבת וצולים היטב מכל הצדדים, עד לדרגת ההשחמה הרצויה. מגישים חם.
מכניסים לקערה רחבה את כל החומרים, מערבבים ולשים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. יוצרים קציצות מוארכות או סגלגלות באורך 12־10 ס"מ, שאותן מלפפים סביב גבעולי הסלרי כמו שיפודים.
מחממים היטב מחבת פסים או פלאנצ'ה פסים (אפשר להוסיף כפית שמן זית אם רוצים). מניחים מספר שיפודים בנוחות על המחבת וצולים היטב מכל הצדדים, עד לדרגת ההשחמה הרצויה. כמה שניות לפני תום הצלייה מפזרים על המחבת את גרגרי הכוסברה וצולים יחד. כך הקבבים מקבלים ארומה נפלאה. מגישים חם.
טוחנים במעבד מזון בפולסים קצובים את הפטרוזיליה, הבזיליקום והשום לעיסה קצוצה אחידה. מעבירים לקערה. מוסיפים את קוביות הפלפל האדום ומערבבים.
# שמרו את הרוטב בבקבוק צר, בדומה לבקבוק קטשופ, או חוררו את מכסה המכל כדי לאפשר יציקה נוחה של הרוטב.
החברה הטובה ביותר של הבשלן היא הסכין. אין כמו סכין טובה לעבודת פריסה, ניקוי וחיתוך. אי אפשר להשתמש בסכין אחת לכל השימושים, ויש להתאים את הסכינים לשימוש הנכון. צריך לדעת גם מתי היא הופכת קהה ויש להשחיז אותה.
לפני החג הגיעה אליי להתנסות מערכת סכינים ולצדה משחיז סכינים מבית נינג'ה של היבואנית שריג אלקטריק. קולקציית הסכינים נועדה להפוך את שלב ההכנות על קרש החיתוך למדויק, מהיר ונוח יותר. המשחיז המקצועי המובנה הינו בעל טכנולוגייתStaySharp, להשחזה אחידה וללא מאמץ. למשחיז גלגל אבן השחזה הפועל בצורה דינמית ומתאים את עצמו לסכינים. אם במשחיזים המסורתיים אנו צריכים לדעת באיזו זווית להשחיז את הסכין ועד כמה לחץ יש להפעיל על הלהב, המשחיז StaySharp של נינג'ה עושה את העבודה עבורנו: השחזה אחידה ומאוזנת של הלהב שמחזירה את הסכינים לחדות המקורית בלי כל מאמץ והופכת אותן בתוך שניות לחדשות.
את סכיני נינג'ה אפשר להשיג ברשתות המשביר לצרכן ומחסני חשמל ובאתר שריג היבואן הרשמי: sarig.com