טבעונים וצמחונים? הבאנו לכם שלושה מתכונים כתחליף לבשר על האש

יום העצמאות למדינת ישראל, או בשמו הנוסף: "חג המנגלים הרשמי", עמוס בקבבים, פרגיות ופלאפל. אך מה בדבר חברינו הטבעונים והצמחוניים? לא שכחנו מכם והבאנו לכם שלושה סוגי מתכונים מעולים ליום העצמאות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פיתה עם ירקות שורש
פיתה עם ירקות שורש | צילום: טל סיוון ציפורין
4
גלריה

יום העצמאות בפתח וישראלים רבים מתכוננים למנגל בכל רחבי הארץ או להכנת המאכל הישראלי הקלאסי - הפלאפל. יש כאלו המחפשים תחליפים בריאים למלא איתם את הפיתה, אז הבאנו לכם שלושה מתכונים (באדיבות מאפיית אנג'ל) למאכלים טעימים ובריאים שיכולים להוות תחליף טוב ביום העצמאות.

מצרכים:

מערבבים בבלנדר כוס עדשים כתומות / אדומות לאחר השרייה, 3 כפות קמח, מעט אבקת אפייה, כף גדושה של טחינה, כמה שיני שום, זרעי כוסברה ופטרוזיליה לפי הטעם, כמון, פלפל חריף ומלח.בעזרת ידיים רטובות מכינים מהבלילה כדורים בגודל אחיד ומניחים על תבנית משומנת. אופים בחום בינוני במשך 15 דקות (או עד שהכדורים מזהיבים). חותכים פיתות לחצאים, מוסיפים סלטים לפי הטעם (אנחנו ממליצים על סלסה עגבניות),  מניחים 4-3 כדורים במרכז הפיתה ומוזגים טחינה מעל.

פלאפל עדשים
פלאפל עדשים | צילום: סטודיו OPEN

מצרכים:

אופן ההכנה:

מגררים  לקערה כ-5-3 קישואים טריים וקשיחים.  מגררים בצל קטן אחד ו-3 שיני שום. אפשר להוסיף לפי הטעם שמיר ועירית קצוצים. מתבלים במלח ופלפל ונותנים לתערובת להזיע כמה דק. סוחטים היטב את התערובת מנוזלים מיותרים. מוסיפים ביצה אחת, 2-1 כפות קמח או פירורי לחם ומערבבים לתערובת יציבה. יוצרים לביבות עגולות ופחוסות בקוטר כ-5 ס"מ. במחבת עמוקה, שמים שכבת שמן זית ומטגנים את הלביבות בעדינות מכל צד. מוציאים לצלחת עם נייר סופג. בפיתה (מומלץ בפיתה כוסמין) מורחים כף או שתיים של קרם פרש מתובל בעירית, מוסיפים לביבות ועשבי תיבול: פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום או/ו עירית ומזלפים שמן זית. לאוהבי החריף אפשר להוסיף פרוסות פלפל ירוק חריף ורענן! ותוספת של קרם פרש בצד.

לבבות קישואים
לבבות קישואים | צילום: טל סיוון ציפורין

מצרכים:

תוספות לפיתה:

אופן ההכנה:

חותכים לפרוסות דקות מאוד (אפשר במנדולינה) מגוון ירקות טריים: מלפפון, עגבנייה, גזר, צנונית, סלק, בצל סגול וירקות נוספים שאוהבים. מתבלים את הירקות לפי הטעם במלח, פלפל שחור, מיץ לימון ושמן זית טהור. מרפדים פיתה בעלי ארוגולה, ומוסיפים מתערבות הירקות. אפשר להוסיף ויניגרט קליל למי שאוהב.

פיתה עם ירקות שורש
פיתה עם ירקות שורש | צילום: טל סיוון ציפורין
תגיות:
פלאפל
/
מנגל
/
יום העצמאות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף