טוב. אני מודה שיש לי חולשה לרותי רוסו. מאז שהפציעה על המסך כשופטת ב"משחקי השף" ו"המסעדה הבאה" היא שבתה את לבי בהופעתה. אישה יחידה לצד מאיר אדוני, אסף גרניט, מושיק רוט ויוסי שטרית, תותחים כבדים ושפים מוערכים, אצילית, יפה, רהוטה, עם אישיות נעימה וידע פנומנלי, ועוד עם שיער כסוף. אם זו לא יוניקורן אז מה זה יוניקורן?
הפיצה הראשונה בסדרה היא OH MAMMI ענבים מקורמלים: שילוב משגע של ענבים מתקתקים, רוטב שמנת, אגוזי מלך קלויים, גבינת גאודה עזים משובחת, מוצרלה, פרמז'ן, עלי ארוגולה ורוטב בלסמי מצומצם מעל. על פניו תשאלו מה הקשר בין פיצה לענבים? אבל כשחושבים על זה רגע, למה עגבניות שרי כן וענבים לא? וכשטועמים את זה, אז כבר מתחילים לחשוב, בעצם למה לא ענבים גם בסלט? באופן מפתיע, הענבים מככבים כאן ממש בדומה לעגבניות שרי מתקתקות-חמצמצות, וזה טעים להפליא. הטעם הוא כמובן מתוק יותר מעגבניות. במבחני הטעימה שנעשו לבחירת הפיצות היא זכתה לציון הגבוה ביותר. למי שלא שומר כשרות, הפיצה הזו מגיעה גם עם סרוולד. לא טעמתי, אבל זה נראה ומריח טוב.
הפיצה השלישית היא OH MAMMI – פטריות שזופות: פיצה לחובבי הפטריות על בסיס רוטב שמנת הכוללת פטריות שמפיניון ופורטבלו בשילוב בצל קונפי, גבינת גאודה עזים, מוצרלה, עלי ארוגולה, פלפל שחור גרוס, וסקוויז של איולי שום מעל. קשה להגיד עליה שהיא פיצת קיץ, משום שטעמי הפטריות והבצל הם אדמתיים ועמוקים ורוטב השמנת הופך אותה לחורפית משהו. למה בכל זאת היא נכנסה לתפריט? מהסיבה הפשוטה שפיצה פטריות היא הפיצה השנייה המועדפת על הקהל הישראלי. וגם על ילדים. בסדרה הקודמת של הלל גרדי, פיצה פטריות הייתה הנמכרת ביותר. ובכל זאת, אנחנו מדברים פה על פיצות וילדים בחופשת הקיץ. שזה בערך כמו הקשר בין בירות למונדיאל.
סביר להניח שגם אתם תעדיפו "להתפרע" על פיצה פטריות במקום פיצה רגילה בהזמנה הבאה, אבל אולי הפעם, תהיו קצת יותר אמיצים ותנסו את פיצת הענבים או עגבניות השרי. לא תתאכזבו.