"אנשים אבודים": בעולם המסעדנות מיואשים בנוגע לעתיד

השף רן שמואלי פתח יחד עם צוותו חמ"ל מיוחד ששולח ארגזי אוכל לחיילים בדרום, כמו גם לתושבי העוטף שמנסים להתאושש מהזוועות שחוו. בשיחה מיוחדת, הוא גם מתייחס להתמודדות של המסעדנים: "מצב המסעדות בכי רע"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תקיפת משגר שירה רקטות לעבר ישראל מעזה. צילום: דובר צה"ל | צילום: דובר צה"ל

השף רן שמואלי, הבעלים של מסעדת קלארו, וחברת האירועים "מערבה", מתיישב לצידי בעייפות מה. ההתקפה תפסה אותו בספרד בטיול שהוא ארגן לעצמו אחרי הרבה זמן שלא יצא לחופשה, שניה לפני שהוא הגיע למסעדת מישלן בבאסקים אליה הוא הזמין מקום חצי שנה מראש. באותו הבוקר, כבר הודיעו שיש טיסת חירום והוא כמובן עלה עליה ובזמן שהוא ניהל את החמ"ל מרחוק, הוא כבר התארגן על החזרה הביתה אל הצוות שלו שהתנדב להרים מאות מנות לחיילים ולתושבים.

השף רן שמואלי בביקור אצל חקלאים בעוטף
השף רן שמואלי בביקור אצל חקלאים בעוטף | צילום: אסנת גואטה

כלכלית כל המצב הזה מאד קשוח, יש לי רק דברים רעים לומר על ההתנהלות של הממשלה הזו ואני משאיר את זה לאחרי  שהכל ייגמר. אני לא חושב שהממשלה או הצבא מסוגל להתמודד עם אספקת אוכל מיידית ל350 אלף מילואימנקים וסדיר וזה בסדר שאנחנו עוזרים, אבל עד מתי תתחילו להתארגן.

מסייעים לחיילים בשטח ולתושבי העוטף
מסייעים לחיילים בשטח ולתושבי העוטף | צילום: אסנת גואטה

קשה לראות כל בוקר את הכסף שלך יוצא ונשפך, בלי דד ליין או משהו שיגרום לנו להרגיש שיש גוף מאחורי כל זה, ולא רק האזרחים נותנים את הכסף שלהם. זו לא פעם הראשונה שאנחנו עושים כאלו דברים. אני לא עושה את זה בשביל פרסום, אנחנו רוצים לתת תמיכה למי ששומר עלינו והצוות שלנו זקוק לזה, לעשייה לתרומה.

אנחנו ממשיכים עד כמה שנוכל מבחינת חומרי הגלם, התקציבים והצוות. לפתוח את המסעדה במגבלת ה- 50 איש, זה לא יקרה, אנחנו גדולים מידי. אנחנו לא נביא צוות של 20 איש לפתיחה כזו קטנה".

תגיות:
אוכל
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף