צליאקים, טבעונים או סוכרתיים? עגלות הקפה שאתם חייבים להכיר

עגלת קפה אחת ממוקמת בתוך משתלה, השנייה בחוות סוסים. אבל מעבר לנוף הפסטורלי, “קפה פלורה" מביא איתו בשורה לצליאקים, לטבעונים ולסוכרתיים. ולא תאמינו מי עומד מאחורי העסק הפורח

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
קפה פלורה
קפה פלורה | צילום: יחצ
2
גלריה

“מגיל שמונה אני יודע לתייק", הוא מספר. כשקיבל הצעה לבטח מתחם של פודטראק באשקלון, החליט לקפוץ על העגלה תרתי משמע ופתח עגלת קפה בשם “קפה פלורה". השם נולד מתוך אהבה לפרחים – להלן, פלורה בלעז; הלוגו שנבחר הוא של אישה אפריקאית (המסמלת את מולדת הקפה) יחד עם עלים. אחד מסימני ההיכר של “פלורה" עד היום הוא כותרות עלי פרחים המונחות בעדינות מעל לקפה.

התפריט כולל מגוון כריכים, סלטים טריים ומיוחדים, קרואסון ברי, לזניה וקישים, ממולאים עבודת יד, סלט אסייתי ייחודי, מאפים וקינוחים שווים המוצעים בוויטרינה עשירה. הקפה המיוחד בטעמי ליצ’י, סמבוק או קרמל, מעוטר בפרח אכיל שהפך לסימן ההיכר של “פלורה", ומוסיף לחוויית הטעם גם ניחוחות וצבע. קפה פופולרי נוסף בעגלה הוא הקפה הקוריאני המיוחד שעושים במקום עם חלב מוקצף, ממש כמו בקוריאה. את הקפה ושאר המשקאות הקרים המיוחדים (חליטות תה, מיצים טבעיים ובאבל־טי בטעמים), מבקבקים במקום במכונת פחיות ייחודית – פטנט כיפי חדשני שהפך פופולרי מאוד ב"פלורה".

קפה פלורה
קפה פלורה | צילום: יחצ

אחת מבנות משפחת קורן היא צליאקית, עובדה אשר עודדה אותם להתחשב בלקוחות בעלי רגישויות. “בזמנו, כשהיינו יוצאים למסעדות ולבתי קפה, היא תמיד הייתה נאלצת להתפשר", קורן משחזר. “כבר אז הבטחנו לעצמנו, שאם וכאשר נפתח מקום של אוכל, יהיה בו עושר של מנות לקהלים נוספים". היום, לכל מנה שמוצעת לקהל הרחב יש גם מנה טבעונית מקבילה, גם מנה ללא גלוטן (בפס נפרד), ועם הזמן התווסף למקום סו־שף עם סוכרת נעורים, וכך נוצרו גם מנות דלות סוכר ודלות פחמימות. הכיצד מקום קטן כל כך מצליח ליצור מנות רבות ועשירות כל כך? ככה זה כשיש חלום ויש אג’נדה ויש דרך ויש רעב בעיניים שכל לקוח ייצא עם חיוך.

בשתי העגלות מעודדים להעסיק עובדים עם מוגבלויות, גם זה כתוצאה מחוויה אישית. לקורן יש אחות עם תסמונת דאון, שאותה הוא “גידל" לאורך שנים. כחלק מהאג’נדה לסייע לה ולכשמותה, מעדיף קורן להעסיק אנשים עם מוגבלויות בשלל תפקידים, כאשר גולת הכותרת היא לערוך מדי פעם ערבי קונספט, כמו מופע שנערך עם יהודה סעדו, כשההכנסות נתרמות למעון עלעלים בחפץ חיים – מעון לפעוטות שחלקם עם שיתוק מוחי. עם כאלה סיפורים, לא תקפצו?

האם ישראל השמרנית עומדת בפני טרנד חדש של צ’יזבורגרים? בברגר קינג מציעים מנה שתוגש עד לסוף אפריל בלבד המבוססת על השילוב הלא כשר בין בקר לגבינה. כריך Cheesy Whopper מגיע עם קציצת הוופר הקלאסית של הרשת, שעשויה מ־100% בשר בקר הנצלית על הגריל, מעליה עגבנייה, בצל, חסה, רוטב ברביקיו, מיונז, מלפפון חמוץ ושלוש יחידות קראנצ’י סטיקס של מוצרלה נמסה.

הטרנד אחד פורח בוודאות בישראל: הארוחות המוכנות. מאז ימי “מנה חמה" עברנו כברת דרך, וכעת מצטרפת גם זוגלובק עם סדרת תבשילים בשם “מאדאם פרז", בהם מרק לקוסקוס עם עוף, רוטב בולונז, קציצות ברוטב עגבניות, צ’ילי קון קרנה, עוף בקארי אדום, עוף סצ’ואן וקארי מסמאן בקר. ההכנה דורשת חימום במיקרוגל בלבד, ובאופן מפתיע המנות מריחות נהדר ואפילו טעימות.

תגיות:
קפה
/
סכרת
/
טבעונות
/
ברגר קינג
/
צליאק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף