אוהבים נקניקיות? חכו שתשמעו מה הן עושות לכם אחרי האוכל

רובנו מודעים לכך שניתן למצוא מאכלים בריאים בהרבה מהנקניקיות. עם זאת, מסתבר שהנקניקיות מזיקות לנו אפילו הרבה יותר ממה שידענו וחשבנו עד היום | הדיאטנית עדינה בכר עם כל מה שאתם צריכים לדעת

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
נקניקיות. כל מה שלא סיפרו לכם
נקניקיות. כל מה שלא סיפרו לכם | צילום: ללא קרדיט

נאמר רבות על מה באמת מכילות הנקניקיות, אך עד כמה הן מוצר לא בריא, מזיק ועלול לגרום למחלות כמו סרטן. הן מככבות במנגלים ובהרבה בתים מאכלסות את המקפיא עבור הילדים או האורחים ויש תחושה שהן מאכל חלבוני. אך למעשה הן מכילות רק 30-40% חלבון, איכות הבשר בהן היא נמוכה ויש בהן חומרים שבכמות גדולה ומצטברת לאורך זמן עלולים להזיק לנו. למעשה מדובר בשאריות שומן שנחתך, גידים, בשר ראש ועוד חלקים שאי אפשר למכור באטליז.

עדיף לצרוך צבעי מאכל טבעיים. אבל מה שטבעי הוא גם לא בהכרח בריא. למשל מיץ סלק שמקנה צבע אדום לבשר, מכיל ניטריטים שבריכוז גבוה יגרמו לנזק שהוזכר. כמו כן צבע מאכל טבעי עשוי להכיל שאריות של חומרים כימיים שבעזרתם הפיקו אותו.

מעכבי חמצון-רובם דווקא בטוחים לשימוש. אלו יכולים להיות אשלגן לקטט, נתרן דיאצטט, נתרן ציטרט. חשוב לזכור שכמות הנתרן במאכל הממכר הזה הינה גבוהה במיוחד ולאנשים הסובלים מיתר לחץ דם ומוגבלים בנתרן אכילת נקניקיות לא תתאים.

סוכר ועמילן- מגבירים את ההתמכרות שלנו למאכל, גורמים לתנודות סוכר בדם ולהגברת הכמיהה והדחף לאכול. צריכה מופרזת של פחמימות ריקות קשורה גם היא לעליית לחץ דם ולהעלאת הסיכון לסוכרת, למחלות לב וכלי דם, לכבד שומני ולהשמנה.

חזה עוף בינוני שלם

100 גרם שומן בקר או כבש

בצל אחד קטן

2 שיני שום

5-6 עלי סלרי

רבע כפית פלפל שחור

כפית מלח

חצי כפית שטוחה זרעי כזברה טחונים

לטחון הכול במעבד מזון.

ליצור צורות נקניקיות בגודל הרצוי ולעטוף בנייר אפייה ולסגור בקצוות כמו סוכריה

לשים את הנקניקיות במחבת חמה, להוסיף קצת מים, לכסות ולבשל חמש דקות מכל צד.

להסיר את נייר האפייה ולטגן עם מעט שמן זית

4 נקניקיות ערכים תזונתיים לנקניקיה: 430 קלוריות, 4 גרם פחמימות, 1 גרם סיבים, 25 גרם חלבון ו-35 גרם שומן.

תגיות:
אוכל
/
נקניקיות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף