לאחר שטעם את הקרואסון השטוח והתלהב במיוחד פנה בורנשטיין לאורי שפט מ”מאפיית לחמים”, ולאחר ניסיונות רבים הם הצליחו להגיע לקרו־דק המושלם - מאפה עלים מדופדף וקריספי בעל זיגוג הקרמלי. הקרו־דק הוא קרואסון צרפתי קלאסי שעשוי מבצק חמאה עשיר, אשר במהלך האפייה משטחים אותו בטכניקה מיוחדת ששומרת על הצורה והטעם, אך משנה לחלוטין את המרקם והופכת אותו לקראנצ’י. לאחר מכן, הוא נטבל בציפויים שונים שעליהם מפזרים מגוון טופינגס. בפופ־אפ יוצעו חמישה טעמים: שוקולד לבן עם שברי פטל ותותים מיובשים, גנאש שוקולד־פיסטוק עם שברי פיסטוק קלויים (בצילום), שוקולד לבן לימוני עם קליפות לימון מסוכרות, שוקולד לבן עם שומשום שחור וחלבה ושוקולד בלונדי עם צ׳אנקים של עוגיות שוקולד צ׳יפס (כולם במחיר של 28 שקלים).
“קרו־דק", קניון TLV, מעכשיו עד ליום שישי (כשר)
הראשונה, “סדנת עוגות לאמהות ובנות” (וידאנו: גם אבות וילדים יכולים להיכנס), שבה לומדים עיטוף וזילוף עוגות דריפ־קייק ועוגות מעוצבות; השנייה, סדנת קונדיטוריה ושיווק, שבה ילמדו איך להפוך את המאפים שלך למפורסמים, ומי אם לא שפיץ יכולה להסביר כיצד; השלישית מפתיעה - סדנת כתיבת הגשמה עצמית: כבר שנים שאור כותבת הגשמות, מכוונת, עושה המון ופועלת כדי להגשים. לאחר פניות שקיבלה, החליטה לפתוח שיעור ללמידת כתיבת הגשמה עצמית עם דודתה, עובדת סוציאלית, שמלווה אותה.
הסדנאות של אור שפיץ (כשר), בוגרשוב 3, תל אביב. לפרטים נוספים באתר הקונדיטורית
פסטיבל Foodiesי, 31-28 במאי, MEEX שרונים
הקונספט שעומד מאחורי יריד האמנות “סידורים של שישי” הוא דו־ערכי – מצד אחד לאפשר לבוא ולרכוש את כל הדברים שזקוקים להם לקראת סוף השבוע תחת קורת גג אחת, ובאותה הנשימה לתמוך באמנים מקומיים ובאמנות ישראלית עכשווית. בין המציגים: המעצבת הקרמית אלה בארי, הצלמת דנה סימוניאן, המגלף בעץ יובל בוכשטב, המאיירת יולי תמרה, מעצבת תיקי הפרחים נועם אפלבאום, המקעקעים מ”בולדר ליין” ו”הג’חנון של אמא”.
“סידורים של שישי", 31.5 (16:00-12:00), בית עובד 9, תל אביב
כעת משיקה הרשת מארזי בייקרי מרהיבים, מתוכם דגמנו פרוסת עוגה ודונאט, והתעלפנו. מארז Bakery box&blendi כולל שש יחידות דונאטס במגוון מילויים וטעמים, שתי עוגיות קוקי פאי, שלישיית אקלרים, עוגייה גדולה ומשקה בלנדי (179.90 שקלים); מארז Extreme Bakarey Box כולל שישה דונאטס, שתי עוגיות קוקי פאי, שתי שלישיות אקלרים, שתי עוגיות גדולות ושני בלנדים (229 שקלים). את הקוקי פאי, אגב, אופה קונדיטורית לפי מתכון שפותח בטסה.
ועוד משפט על משקאות הבלנדי עתירי הסוכר: משקה אייס מבוסס חלב עם קצפת עשירה בטעמים, שמגיע בפחית מעוצבת. אפשר לבחור ממגוון טעמים: בלנדי עוגת גבינה ותותים, בלנדי נוצ׳יטלה, בלנדי הוקוס לוטוס, בלנדי קרמל מלוח וקפה. מושחת ומפנק.
להשיג ב־+TASA, לווינסקי 31 תל אביב; אבן גבירול 54 תל אביב; או באמצעות הזמנה בוולט