בתקופות קשות כמו זו שעכשיו אני מחפשת מקום מפלט ומגיעה למטבח. זהו גם זמן מושלם לחדש את מלאי העוגיות, שיחבקו בחום ובאהבה כל אחד לצד כוס תה מהביל, המתובל בשפע עשבי תיבול. כשאני מוצאת מספר שעות פנויות, אני מרבה להכין עוגיות בצורות ובטעמים מעניינים. הן נשמרות לאורך זמן, מכילות תוספות מעניינות ונהדרות למשלוח לחיילים או כתשורה לאוהבים.
לא פעם אני מכינה שלושה או ארבעה סוגים שונים של עוגיות ומאחסנת אותן בצנצנות זכוכית גדולות על השיש. כך הן חשופות לכל בני המשפחה. לדעתי אין מראה שובה לב יותר מזה. לכן אני תמיד מעדיפה להצטייד בצנצנות זכוכית על פני קופסאות פח או מכלים דקורטיביים לעוגיות.
האינסטינקט הבסיסי שלי הוא לאפות עוגיות פשוטות כי הן אהובות מאוד על משפחתי. ילדיי אוהבים במיוחד שלושה סוגי עוגיות: עוגיות שוקולד צ'יפס, כעכי סבתא גיטה ז"ל והעוגיות של סבתא אסתר ז"ל.
בחרתי להציע לכם להכין עוגיות שוקולד צ'יפס שאיני מכירה אחד שיכול לעמוד בפניהן, וכדי להשלים את התמונה והטעם הוספתי להן כמות נדיבה של אגוזי מלך ואגוזי פקאן, מה שלמעשה הפך אותן לעוגיות אגוזים ושוקולד צ'יפס. השוקולד מצפה את האגוזים ומקנה לעוגייה רכות ופריכות בו זמנית.
2. בקערה נפרדת שמים את הקמח, סודה לשתייה ומלח. מערבבים. מוסיפים את אגוזי המלך ואגוזי הפקאן. מערבבים ומוסיפים את השוקולד צ'יפס או השוקולד המריר הקצוץ.
3. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבול במהירות נמוכה את תערובת הקמח לחמאה ומערבלים עד לאיחוד כל החומרים לעיסת בצק אחידה.
4. יוצרים מהבצק כ־20 עוגיות עגולות בינוניות (כדורים קטנים יותר יקנו כמות גדולה יותר, כמובן). מסדרים אותן על מגש מרופד בנייר אפייה ומכניסים להקפאה במשך שעה.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות במשך כ־18־16 דקות, עד להזהבה. ברגע שמוציאים מהתנור מעצבים שוב בעזרת כוס את העוגיות שקצת השתטחו ומצננים.