אוכל אותו בלי מלח: הפטנט שאמור להפוך את טעם המזון למלוח יותר

חברה יפנית טוענת כי הצליחה לפתח כף חשמלית שהופכת את טעם המזון למלוח יותר, וזאת באמצעות העברת זרם חשמלי חלש שירכז יוני נתרן על הלשון

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
המלחה
המלחה | צילום: אינגאימג'

חברה יפנית טוענת כי הצליחה לפתח כף חשמלית שהופכת את טעם המזון למלוח יותר. על פי הפרסום, "כף המלח החשמלית" הזו פועלת באמצעות העברת זרם חשמלי חלש דרך קצה המכשיר, וזאת על מנת לרכז יוני נתרן על הלשון.

הכף, שעשויה מפלסטיק ומתכת, מיועדת לאנשים הנאבקים להפחית את צריכת המלח שלהם. כידוע, צריכת נתרן עודפת קשורה למקרים מוגברים של לחץ דם גבוה, שבץ מוחי ומצבים אחרים. ביפן מבוגרים צורכים בממוצע כ-10 גרם מלח ביום, כפול מהצריכה המומלצת של ארגון הבריאות העולמי.

לפי החברה, המשתמשים יוכלו לבחור את העוצמה המועדפת עליהם מבין ארבע רמות שונות. לפי מחקר שערכה החברה, אנשים שמנסים להגביל את צריכת המלח שלהם מתלוננים לעתים קרובות כי המזון הופך לחסר טעם.

תגיות:
אוכל
/
מלח
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף