סיפורו של היוגורט מתחיל בשנת 1919 כשרופא יהודי בשם ד"ר יצחק קרסו, חיפש פתרונות למטופלים הרבים שלו שסבלו מבעיות עיכול. הוא החל לשלב חיידקים חיים ביוגורט ובדק את השפעתם. ד"ר קרסו הבין את יתרונותיו הרבים של היוגורט, והחל לשווק אותו בבית המרקחת שלו כתרופת מרשם. בעקבות הצלחת הפיתוח הקים קרסו מפעל קטן בברצלונה, והחל למכור יוגורט לקהל הרחב. למפעל הוא קרא "דנונה", על שם בנו הקטן והאהוב, דניאל ("דנון"), והציבור הרחב מיהר לאמץ את היוגורט כמאכל יומיומי.
בשנת 1936 ד"ר ריכרד שטראוס, אשתו הילדה ובנם מיכאל היגרו מגרמניה לארץ ישראל. ריכרד הקים מחלבה קטנה בחצר ביתם בנהריה, עם השנים צמח מפעל "שטראוס" לחברה גדולה ומוכרת שהתמחתה במוצרי חלב וגבינות. לקראת סוף שנות ה-60 נחתמו הסכמים בין דנונה שמפעליה בגרמניה לבין חברת שטראוס והחל לעבור ידע בין המפעלים ובשנות ה-70 הושק לראשונה יוגורט דנונה בישראל.